ОСТАННІ НОВИНИ

Фінансування ПТУ частково взято на баланс держави

|

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти». За відповідне рішення проголосувало 305 народних обранців. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із місця події.

27

Законом у Бюджетному кодексі визначено, зокрема, що: видатки на професійно-технічну освіту здійснюються з бюджетів міст обласного значення – обласних центрів. Оплата поточних видатків професійно-технічних навчальних закладів на здобуття повної загальної середньої освіти здійснюється за рахунок освітньої субвенції держави.

Відтак у державному бюджеті передбачається субвенція на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах для бюджету Автономної Республіки Крим, обласних бюджетів, міських (міст обласного значення-обласних центрів, міст Києва та Севастополя).

Перерахування коштів з державного бюджету місцевим бюджетам здійснюватиметься двічі на місяць, як це передбачено для освітньої та медичної субвенцій.

Освітня субвенція на ПТУ складає два мільярди гривень. Решту коштів, а це ще три мільярди фінансуватиметься за рахунок місцевих бюджетів.

Як раніше повідомляв Львівський портал, працівники ПТУ з різних куточків України пікетували Раду. Такий вияв спротиву освітян був спричинений тим, що нещодавно депутати ВРУ ухвалили рішення передати ПТУ на баланс міст обласних значень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *