ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині шість технікумів не отримують зарплату і стипендію

|

Прокуратурою взято на контроль виконання вимог закону щодо фінансування професійно-технічної освіти у Стрию та Дрогобичі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

технікум

Зокрема, усупереч Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» міськими радами міст Стрия та Дрогобича Львівської області не внесено відповідних змін до місцевого бюджету, у зв’язку із чим не забезпечено переведення 6 професійно-технічних закладів на місцеве фінансування.

Вказане унеможливлює відкриття рахунків в органах Державної казначейської служби для фінансування цих закладів.

Як наслідок, майже 500 працівників у січні цього року не отримали заробітної плати. При цьому, у згаданих закладах навчається понад 2,5 тисячі учнів і студентів, які також не можуть отримати стипендії. Не сплачуються кошти за надані послуги з теплопостачання, електроенергії, водопостачання тощо.

За указаними фактами Стрийським та Дрогобицькими відділами поліції ГУ НП у Львівській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 367 КК України.

Процесуальне керівництво у вказаних кримінальних провадженнях здійснюється прокурорами місцевих прокуратур.

Стан досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури Львівської області.

Фото: www.logos.biz.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *