ОСТАННІ НОВИНИ

Червоноградців кличуть створювати волонтерський рух для порятунку бездомних тварин

|

Мешканців Червонограда закликали створити волонтерський рух для вирішення проблеми із безпритульними тваринами. Про це заявила зоозахисниця Наталія Вишневська, передає Львівський портал.

1329206551_bezdomnii-pes

За словами активістки, справа не тільки в милосерді до тварин, а й в безпеці мешканців міста.

«Метод регулювання чисельності безпритульних тварин шляхом їхнього винищування є протизаконним , негуманним, фінансово витратним і неефективним.  В нашому ж місті поняття «регулювання чисельності безпритульних тварин» не існує», – пояснила Наталія Вишневська.

Жінка розповіла, що роботи з відлову безпритульних тварин у Червонограді проводить КП «Комунальник».

«В штаті підприємства є одна штатна одиниця – ловець, котрий займається відловом безпритульних собак. На проведення заходів з відлову безпритульних тварин з міського бюджету КП «Комунальник» у 2015 році виділено 75891,00 грн. У відповіді на інформаційний запит зазначено, що за 2015 рік КП »Комунальник» відловлено 143 тварини і тут саме цікаве в душках: « …(58 собак, 47 цуценят, 38 котів)». Цуценята це не собаки, це окремий вид тварин.) Коти? Далі ще цікавіше :»..в подальшому тварини роздаються громадянам або повертаються на місце попереднього перебування». Це відверта брехня.  Яка мета відлову, коли тварини знов повертаються на вулицю? Тимчасовий вольєр підприємства, в якому ніби утримують собак після відлову, взагалі окрема сумна історія(фото додається). А про те, що тварин роздають громадянам не має жодного документального підтвердження. Котів взагалі немає де перетримувати. Не важко здогадатись, яка подальша доля тварин після відлову. Висновок? Результат роботи КП «Комунальник» – нульовий і неефективний», – розповіла вона.

Відтак додала, що утримання тварин в таких умовах (тимчасовий вольєр) є порушенням закону «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Зоозахисниця наголосила на тому, що влада міста має задуматись над питанням гуманного методу регулювання чисельності безпритульних тварин.

«Винищування частини тварин і наявність доступних кормів( смітники, звалища) призводить, по-перше, до міграції безпритульних тварин з інших територій, по-друге, до різкого спалаху розмноження у частині тварин, що залишилися, тобто опору тиску на популяцію. Цей метод винищення є жорстоким, негуманним, незаконним і неефективним. Проблема таким чином не вирішується принципово, а чисельність безпритульних тварин не зменшується», – пояснила Наталія Вишневська.

За її словами, найбільш ефективним і науково підтвердженим методом зменшення чисельності безпритульних тварин є метод біостерилізації . За цим методом безпритульні тварини після відлову не знищуються, а доставляються до центру (пункту) стерилізації, де тварин стерилізують, щеплюють від сказу, обробляють від паразитів прилаштовують або відпускають на колишнє місце мешкання (на вулицю). При цьому стерилізованих тварин відпускають під нагляд опікунів, які будуть візуально ідентифікувати тварину, годувати і піклуватись про неї в умовах вулиці.

«Справою ж волонтерів буде максимальне прилаштування тварин. Ініціатива має іти від місцевих органів влади, фінансувати такі програми, популяризувати серед мешканців міста гуманне поводження з тваринами і обрати правильний курс розвитку нашого міста», – зауважила зоозахисниця.

Окрім цього, вона закликала небайдужих мешканців Червонограда об’єднатись і створити волонтерський рух для того, щоб спільними зусиллями і співпрацею з місцевими органами влади вирішити проблему з безпритульними тваринами.

Фото: svit24.net

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *