ОСТАННІ НОВИНИ

Як американці вчать воювати українців на Яворівському полігоні?

|

Показується 2-5.jpgБійці 1-го механізованого батальйону 24-ї окремої механізованої бригади, яка гордо носить назву «Залізної», нині на ротації у пункті постійної дислокації. Доки ремонтується і відновлюється бойова техніка, а підрозділи доукомплектовуються сучасними взірцями українського оборонпрому, особовий склад батальйону проходить напружене і дуже цікаве тренування на полігоні. А заняття для їхньої підготовки проводять досвідчені канадські та американські інструктори. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.

f3ad5e27-0742-407f-965b-da1ccec5d873

«Ми готуємо ваших військових тактиці ведення оборонного бою та у наступі. Крім цього вчимо як протидіяти російським спецгрупам диверсійно-розвідувального спрямування», – розповів один з інструкторів (на вимогу керівника підрозділу не показують звання, обличчя та ім’я іноземних військових).

3b5873b9-5df0-41c3-b810-5af32f549bad

Технологія навчання проста і не складна. У вільному приміщенні прямо на підлозі з купи піску відтворено макет місцевості. До речі, часто ця місцевість є реальною, адже наші бійці відтворюють її такою, в якій вони здійснювали активну бойову протидію військам російських окупантів. Зі шматків керамічної плитки будуються укриття і доти, а ролі підрозділів виконують звичайні пластмасові солдатики. За словами наших бійців навчання є взаємовигідним.

«Нам цікава тактика канадців. Вони використовують багато цікавинок, які ми можемо брати собі на «озброєння» для ведення бойових дій. А їм цікаво взнати, як ми організовуємо протидію новітнім російським тактичним розробкам», – розповів боєць з позивним «Ромбік».

7eb7c6a8-9611-429b-ab6b-95e4a4861d1f

«Цікавий факт — канадські інструктори навчили наших снайперів знищувати російські терористичні війська, використовуючи… розроблену в Росії програму. Власне іноземні спеціалісти підказали нашим воїнам як і де скачати потрібне програмне забезпечення. А також навчили робити потрібні розрахунки для пострілу. І тепер снайпер може знищувати кремлівських терористів навіть не спостерігаючи їх у приціл. Отже, зброя, яка кувалась проти українського народу повернулась до своїх розробників свинцевими подарунками в серце. Також багато уваги приділяють наші іноземні побратими по зброї навичкам тактичної медицини», – зазначають у прес-службі Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.

8e8b413d-0462-47cd-b41d-3af123d33749

«Подібних тренувань у нас ще не було. Всім хлопцям наші іноземні інструктори роздали аптечки. А вчились ми зупиняти кров, робити перев’язки, тампонацію ран — на шматках свинячого м’яса. Причому, робили це всі бійці підрозділу. Іноді в приміщенні з вимкненим світлом і під час обстрілу. Скажу, що хлопці добре відпрацювали дії з надання першої допомоги», – розповів батальйонний медик Тарас.

Також на практиці відпрацьовуються всі нюанси тактики ведення бою. Для цього спочатку кількагодинні теоретичні заняття. А потім практичні вправи. Причому для їх проведення інструктори вибирають щоразу нові місця на полігоні. Так наприклад за одним із завдань наші бійці мали знайти в лісі будинок, в якому засіла ворожа збройна група. Після того як будівлю буде знайдено, ворожа група має бути знищена.

7036f6f7-f041-4b4d-802a-5c24e6c88986

Здійснивши кілька кілометровий марш засніженим лісом наші бійці знайшли споруду. Після ретельного спостереження командир підрозділу вирішив розбити своїх людей на групи. Однак під час штурму він вдався до помилок, за що підрозділ отримав ряд ввідних у вигляді вбитих та поранених.

b3d8c9e4-f9d6-4a07-b56b-1c100e2212ff

«Подібні заняття нам не лише корисні, але й пізнавальні. Ми маємо подібну практику і у власному курсі підготовки. Однак з канадського боку є певні відмінності. Разом ми відпрацьовуємо більш практичну і потрібну нам техніку протидії російським терористам», – поділився головний сержант механізованої роти старший сержант Віталій Савчук.

40369e00-7c5d-40d9-a97b-120661f15945

Фото: Регіональний медіа-центр МО України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *