ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові візьмуться «воскрешати» театри, а також створять перший комунальний стадіон

|

Сьогодні, 1 лютого, на засіданні виконкому Львівської міськради прийняли рішення про бюджет розвитку міста на 2016 рік. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

kak-planirovat-semeyniy-byudzhet-1036-14408

Відтак, вперше у бюджеті передбачаються кошти на реалізацію серії заходів культурного характеру, у зв’язку з отриманням статусу «місто літератури ЮНЕСКО». Також чимало коштів буде скеровано на спортивну інфраструктуру, на безпеку міста. Планується відкриття 2 медіатек, створення сучасних інтерактивних класів у школах. Буде продовжена робота у напрямку відкриття амбулаторій сімейної медицини. Також місто планує суттєво оновити міський електротранспорт.

У 2016 році місто вперше робить акцент на спортивних зонах у мікрорайонах – починаючи від багатофункціональних спортивних майданчиків для футболу, волейболу, силових тренажерів, хокею на роликах.

«Ми хочемо створити перший у місті комунальний спортивний стадіон на Кастелівці. На це передбачається 1 млн.грн. Це будуть перші у місті сучасні легкоатлетичні бігові доріжки, баскетбольний майданчик, тенісні поля тощо», – розповіла директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

Також будуть відновлені спортивні зали, спеціалізовані спортивні ігрові майданчики, басейни в дитячих садочках та навчальних закладах, дитячі майданчики у всіх районах міста. На це передбачається фінансування на суму 31,4 млн. грн. Зокрема: будівництво спеціалізованого ігрового майданчика для занять спортивними іграми на пісочному покритті на вул.Кавалерідзе, реконструкція спортивного комплексу «Юність». Капітальний ремонт 5-ти басейнів у школах Залізничного та Личаківського районів – 12 млн.грн. (СЗШ № 65 на вул.Роксоляни, 35 – 3,7 млн.грн., ЛНВК “Школа І ступеня-гімназія” – 3,6 млн.грн., СЗШ № 99 – 3,9 млн.грн. та ін).

«Львів спільно з Вроцлавом здобув титул Європейської столиці культури 2016 року, у грудні 2015 року Львів отримав статус «місто літератури ЮНЕСКО». Тому вперше за багато років капітальні видатки на галузь культури передбачаються у 5 разів більше – 33,1 млн.грн», – додала Ірина Кулинич.

Насамперед, це оновлення міських театрів: Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, Перший український театр для дітей та юнацтва, театр «Воскресіння», ЛКП «Культурно-мистецький центр «Супутник», Львівський кіноцентр.

У 2016 році планується створення двох медіатек у віддалених районах міста (на Сихові і в Рясному). Оновлення приміщень 5 дитячих та 8 дорослих бібліотек. Поповнення бібліотечних фондів літературою.

Також планується відкриття музею «Територія Терору», будівництво візит-центру, реставрація експонатів в Музеї народної архітектури та побуту – 5 млн.грн.

«Також продовжуємо вивільняти приміщення від орендарів та відкриваємо додаткові групи для дітей. На цей рік – мінімум 16 груп, плани – на 52 додаткові групи. Великий об’єм робіт у 2016 році буде виконано по відновленню 9-ти ДНЗ у п’яти районах міста. На це передбачаємо 61,7 млн.грн. (вулиці Зубрівська, 9, Рильського, 9, Кульпарківська, 168, Сміливих, 26, Виговського та ін.)», – додала Ірина Кулинич.

Планується закупити інтерактивне обладнання для створення сучасних кабінетів фізики, хімії та біології у школах – 5 млн.грн. Заплановано провести капітальні ремонти санвузлів, харчоблоків, заходи з енергозбереження у навчальних закладах на суму 45 млн.грн.

У 2016 році буде обладнано 4 дитячі будинки для прийомних сімей. На придбання житла для дітей-сиріт та багатодітних сімей, відкриття соціального гуртожитку для дітей-сиріт на вул. Угорській передбачається 36,5 млн.грн.

В Шевченківському, Залізничному, Сихівському та Франківському районах планується відкриття амбулаторій сімейної медицини – 3,3 млн.грн. Передбачається також придбання рентгенодіагностичної апаратури в поліклініки міста, ендоскопічної відеосистеми та іншого обладнання на суму 30 млн.грн., проведення капітального ремонту приміщень 6-ти лікарень міста – 11,2 млн.грн.

Передбачено кошти на облаштування Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій на вул. Пекарській. Будівництво житлового будинку сім’ям загиблих військовослужбовців та учасникам АТО – 20 млн.грн.

На оновлення міського електротранспорту (придбання низькопідлогових тролейбусів та трамваїв) передбачається 50 млн.грн.

Комплексні заходи з покращення екологічної ситуації – встановлення гідрозатворів в каналізаційній мережі центральної частини міста – 20 млн.грн., каналізування 12 вулиць (Ряснянської, Брюховецької, Січової, Полудневої, Болбочана, Тернової, Тр.Глинянського, Богданівської, Старознесенської, Балкової та ін.) – 55,6 млн.грн.

На будівництво та капітальний ремонт доріг передбачається 219 млн. грн. (вул Мечникова, Богданівська, Київська, Садова, Трускавецька, Пулюя, Татарбунарська, Кирилівська та ін.). Завершення будівництва трамвайної лінії на Сихів – 68,3 млн.грн. Аварійно-відновлювальні роботи на шляхопроводі на вул.Городоцькій, будівництво пішохідного моста на вул.Головатого – Сулими – 34 млн.грн.

На завершення робіт з підведення інженерних мереж до Індустріального парку Рясне-2 – 7,5 млн.грн.

Капітальний ремонт зовнішнього освітлення пішохідних переходів та будівництво нових велодоріжок – Львів – Брюховичі, вул. Городоцька – 17,6 млн.грн.

Проведення робіт з благоустрою внутрішньоквартальних доріг, тротуарів та дворів житлових будинків – 82,9 млн.грн.

Облаштування площ, впорядкування громадських просторів у кожному районі міста та благоустрій парків (пл.Митна, пл. біля цирку, пл.Музейна, вул.Японська, сквер на вул.Симоненка, сквер «Гідності», парк Залізна Вода, парк ім.Івана-Павла II, парк Знесіння) – 44 млн.грн.

Збереження історичної спадщини – фасади (Музей Пінзеля, будинок страхового товариства «Дністер» на вул.Руській 20, будівля театру ім.Заньковецької), реставрація скульптурної групи «Ощадність») – 33 млн.грн.

Для гарантування безпеки та громадського порядку у Львові Центр безпеки міста планує закупити та встановити ще 200 відеокамер, програмне забезпечення та сервер збереження даних, на що передбачається 15 млн.грн.

Відтак, всього по об’єктах – 1 200,1 млн.грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *