ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Перегінець: «Грип не є протипоказанням для вакцинації проти поліомієліту»

|

Заступник Міністра охорони здоров`я Ігор Перегінець про початок третього туру додаткової вакцинації проти поліомієліту в період епідемії грипу:

Перегінець

«Планується, що третій раунд вакцинації, який розпочався 25 січня, триватиме два тижні, але зважаючи на епідситуацію із захворюваністю на грип та ГРВІ в країні, його тривалість може бути подовжено.

В залежності від розвитку ситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ, ми будемо коригувати вакцинальну кампанію, відповідно до епідситуації кожного регіону і, за потреби продовжувати, аби охопити імунізацією необхідну кількість дітей. Усі області отримали від МОЗ детальну інформацію з роз`ясненнями, як проводити третій тур, зважаючи на епідемічну ситуацію. У дітей перевірятимуть температуру тіла, моніторинг стану дитини буде здійснюватися в посиленому режимі, зважаючи на обставини.

Слід зазначити, що епідемічні процеси стосовно грипу та ГРВІ не є протипоказанням для впровадження вакцинації проти поліомієліту.

Метою додаткової трьохраундової імунізації в рамках реагування на спалах поліомієліту є зупинка передачі поліовірусу. Лише охоплення вакцинацією 95% дітей може спинити циркуляцію поліовірусу та забезпечити колективний імунітет, аби вберегти країну від страшної, невиліковної хвороби», розповів Ігор Перегінець.

Фото: Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *