ОСТАННІ НОВИНИ

Президент підписав закон, що дозволяє депутатам вносити зміни до Конституції

|

Порошенко підписав закон України №948-VIII “Про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради України”, який був проголосований сьогодні, 28 січня. Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає Львівський портал.

конституція

Зміни були внесені до частин третьої, шостої та восьмої статті 149 Регламенту Верховної Ради України, уточнивши, що: новообраний парламент може розглядати питання про прийняття змін до Конституції, які були попередньо схвалені парламентом попереднього скликання, але голосування щодо прийняття якого як закону не проводилося.

Також  Рада може прийняти законопроект, передбачений статтею 155 Конституції, за умови, що законопроект за висновком Конституційного Суду визнаний таким, що відповідає вимогам статей 157, 158 Конституції, та Конституційний Суд не висловив щодо нього застережень, і цей законопроект був попередньо схвалений Верховною Радою цього ж скликання на попередній черговій сесії Верховної Ради.

Разом з тим, частину восьму після першого речення доповнили новим реченням такого змісту: «Якщо законопроект про внесення змін до Конституції України був попередньо схвалений Верховною Радою і не був розглянутий на наступній черговій сесії після попереднього схвалення, то такий законопроект розглядається Верховною Радою на наступній за нею черговій сесії».

Зазначимо, що Фракція «Об’єднання «Самопоміч» у Верховній Раді має намір оскаржити в Конституційному Суді закон, що передбачає в регламенті парламенту норму, згідно якої прийнятий у першому читанні і не розглянутий в цілому на наступній черговій сесії проект змін до Конституції можна розглядати на наступній після неї чергової сесії.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *