ОСТАННІ НОВИНИ

На лаву підсудних сядуть нацгвардійці, що здійснили ДТП, де загинуло 13 військових

|

Обвинувальний акт щодо військовослужбовців Національної гвардії України, винних у смертельній ДТП, направлено до суду. Про це Львівському порталу повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

дтп

Встановлено, що на початку січня 2015 року на автошляху Київ—Харків—Довжанський колона автомобілів із військовослужбовцями Національної гвардії України зіткнулася із військовим вантажним автомобілем “КрАЗ-5233”.

Через масштабну ДТП загинули 13 військовослужбовців, ще 20 — отримали тілесні ушкодження тяжкої та середньої ступенів тяжкості.

Також було пошкоджено військове майно майже на мільйон гривень.

За вказаним фактом відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб), ч.2 ст.412 (необережне пошкодження військової техніки, яке спричинило загибель людей) та ч.2 ст.415 (порушення правил водіння, що спричинило загибель кількох осіб) ККУ

Під час слідства проведено понад 300 слідчих дій та 67 судових експертиз.медичні та інші.

“Зібраними у провадженні доказами повною мірою встановлена обопільна вина у порушенні Правил дорожнього руху (п.п. 13.1 та 13.3) двох водіїв-військовослужбовців Національної гвардії України, якими, за наявності технічної можливості, не було дотримано безпечного інтервалу при роз’їзді автомобілів на трасі”, —йдеться в повідомленні.

Одному з підозрюваних визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі один мільйон 300 тисяч гривень, іншому — у вигляді застави в 60 тисяч 900 гривень, яку внесено.

Так, обвинувальний акт щодо фігурантів спрямовано до Артемівського міськрайонного суду Донецької області для розгляду по суті.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *