ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівський облавтодор» буде підпорядковуватись ОДА?

|

«Львівський облавтодор» може перейти під керівництво обласної державної адміністрації, що дозволить ефективно здійснювати менеджмент на місцях. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

doroga_002_1423235502_580x384_3_0

“З відповідною пропозицією Львівська облдержадміністрація вже звернулась до Уряду. На нашу думку, така структура, як облавтодор, повинна перейти у підпорядкування обласних державних адміністрацій, де здійснюватиметься управління на місцях, а не через Укравтодор, як це відбувається сьогодні. Це дозволить нам організувати при кожній райдержадміністрації відповідні управління, де голова РДА відповідатиме як за якісне виконання ремонтних робіт, так і за їх утримання та на території району”, – зазначила заступник голови облдержадміністрації Ірина Гримак під час звіту департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку.

Також вона нагадала, що в області розпочалась оптимізація ДП “Львівський облавтодор”, внаслідок якої суттєво зменшиться чисельність керівного апарату та збільшиться робітничий штат. Змінять й занадто громіздку структуру, скорочуючи кількість філій з 20-ти до 10-ти .

“Сьогодні Облавтодор, по суті, є організацією, яка “проїдає” кошти. І у теперішніх умовах неможливо говорити про розвиток цього підприємства та оновлення технічного складу”, –підкреслила Ірина Гримак.

За словами заступника голови ОДА, вже у найближчій перспективі кожен районний автодор зможе ефективно працювати, як окрема юридична структура: “Автодор діятиме не тільки виключно на бюджетних коштах, а й як конкурентоспроможна структура дорожньої галузі та заробляти на себе самостійно”.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *