ОСТАННІ НОВИНИ

З Канади до Львова з концертом їде відомий скрипаль

|

Через місяць, 29 лютого, на сцені Львівської опери відбудеться концерт скрипаля-віртуоза Василя Попадюка. Про це Львівському порталу повідомили орагінізатори.

Popadiuk_citylight

На початку року знаний у світі український музикант відсвяткував 50-річчя. З такої поважної нагоди Попадюк і дасть у Львові великий сольний концерт. Початок – о 19.00.

Уже майже двадцять років Василь Попадюк живе у Торонто (Канада). Має там власний гурт, з яким концертує по всьому світу, не оминаючи, звісно, рідної

На своєму ювілейному концерті 29 лютого у Львові Василь Попадюк збере зірковий інтернаціональний склад музикантів. Того вечора на сцену Львівської опери вийдуть Ельмер Феррер (гітара; Куба, Канада), Робі Ботош (фортепіано; Угорщина, Канада), Амхед Мітчел (ударні; Куба, Канада), Ігор Закус (бас-гітара; Україна), Андрій Шусть (фортепіано; Україна). У кожного з цих музикантів – поважна творча кар’єра. Так барабанщик Амхед Мітчел свого часу працював зі знаменитим американським джазовим піаністом Гербі Генкоком, володарем 14 премій «Греммі». Гітарист Ельмер Феррер, який вперше завітає до України, є офіційним представником легендарної фірми «Music Man», що виготовляє гітари; він часто концертує світом зі знаним італійським співаком Zucchero.

«Я дуже чекаю свого ювілею на львівській сцені. Львів для мене – рідне місто. Мене тягне сюди. Адже саме тут познайомилися мої батьки, тут я народився, тут мене охрестили. Тому щоразу із особливим трепетом виходжу на львівську сцену. А ще просто марю львівською кавою. Перше, що роблю, приїхавши у Львів, – йду пити каву – потрійне еспресо», -каже скрипаль.

Концертна програма, яку Василь Попадюк привезе наприкінці лютого до України, складатиметься із творів у різних жанрах й різних років, які увійшли у п’ять альбомів музиканта. Зокрема, прозвучать інструментальні композиції Енніо Морріконе, Ел Ді Меоли, Чіка Коріа, а також авторські твори самого Попадюка. Відбудеться не одна музична прем’єра – мелодій, які увійдуть в наступний альбом скрипаля, вихід якого заплановано цьогоріч. А ще того вечора Василь Попадюк обіцяє зіграти не тільки на скрипці, а й на всіх інструментах, що будуть на сцені.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *