ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині від грипу померло троє людей, - Наталія Тімко

|

Наразі на Львівщині троє людей померло від грипу, але про епідемію говорити ще рано. Про це в коментарі Львівському порталу повідомила головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації з епідеміології Наталія Тімко.

virus

За її словами, епідемії на Львівщині наразі немає, а епідпоріг перевищено лише в деяких адміністративних районах.

«Епідемії на Львівщині немає, є сезонний підйом захворюваності на грип та ГРЗ. Вірусологічна лабораторія підтвердила циркуляцію грипу вірусу АН1 серед 32 мешканців Львівшини, в одному випадку виявлено грип В. Троє осіб померли від вірусу АН1, всі вони дорослі люди. Вони занадто пізно звернулися до лікаря, тому врятувати їх було неможливо.

Також у Львівській області є перевищення епідпорогу у восьми адміністративних територіях», – зазначила вона.

У Львові епідпоріг перевищено тільки у двох вікових групах.

«Щодо Львова, то тут епідпороги перевищені у двох вікових групах. У віковій групі 3-6 років епідпоріг перевищено в 1,2 рази,у групі 7-14 років – в 1, 8 рази», – розповіла Наталія Тімко.

Також вона нагадала про профілактику захворювань та необхідність викликати лікаря при перших симптомах хвороби.

«Потрібно дотримуватись елементарних правил гігієни та профілактики захворювань, на чому ми завжди наголошуємо. Також при найменших ознаках захворюваності потрібно звертатися до лікаря, а не йти в аптеку. Декілька днів можуть мати вирішальне значення, в чому ми вже переконалися», – додала вона.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *