ОСТАННІ НОВИНИ

Винниківчани далі скаржаться на маршрутки і обіцяють діяти радикально

|

У п’ятнцю, 22 січня, місцеві мешканці разом з активістами обговорили шляхи розв’язання проблеми транспортного сполучення Львів-Винники.  Найбільш проблемними маршрутами є №5А, 36, 40 та 29. Про це Львівському порталу повідомили у  прес-службі ГО «За якісний транспорт».

8b7a3a35-323d-4a16-bb1f-dafc7f6fd418

Активісти ГО «За якісний транспорт» показали людям скільки автобусів було на маршрутах протягом січня і проаналізували скільки їх повинно бути згідно із паспортом маршрутів. Стан перевезення є незадовільним, оскільки протягом новорічно-різдвяних свят на маршруті №5А не було жодного автобуса.

1b940703-58ba-4ec1-a15f-e859ebaf2f14

Мешканці Винників скаржаться, що їм важко доїхати до Львова. Вони чекають 40 хв. на маршрутку, а дехто взагалі не може дочекатися на громадський транспорт. Тоді й шукають інші способи вирішення проблеми самостійно.

Винниківчани вимагають, щоб на зупинках був вказаний точний час, коли маршрутка повинна прибути і щоб вона приїжджала вчасно, доїжджала до кінцевих зупинок. Проте вимогою жителів Винників є не просто прикріпити який-небудь розклад, який не відповідає дійсності, а розробити такий, щоб було зручно людям.

Винесли також питання: як з низинної частини Винників людям заїхати до Львова, інтервали руху та про зміни до маршруту №5А. Мешканець Винників запропонував, щоб автобус на маршруті №5А їхав через Лисиничі, через госпіталь, але повертався через ліс.

Керівник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига пояснив, що у Винниках графіки маршруток має зробити Винниківська міська рада, тобто протягом трьох днів разом із перевізниками можна зробити похвилинний графік і розмістити на зупинках. Але це за умови, якщо перевізники чітко дотримуватимуться цього графіку.

Мешканці Винників запропонували ввести внутрішній маршрут, проте заступник міського голови Винників Богдан Шустер сказав, що це неможливо, бо треба мати ліцензію на перевезення.

Отже, Винниківська міська рада та ГО «За якісний транспорт» спільно із громадою Винників вирішили, що через два тижні в суботу, 6 лютого, о 12.00 в КЦ «Дозвілля» (м.Винники) знову зустрічаються для обговорення та підсумку роботи. Якщо перевізники не виконають вимог громади, то люди будуть діяти радикально.

Фото: ГО

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *