ОСТАННІ НОВИНИ

«Кажани» та «Вінниця» влаштували у Львові волейбольний трилер

|

Львівські «Барком-Кажани» в рамках восьмого туру Чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги прийняли на власному паркеті ВК «Вінниця». Поєдинок перетворився на справжній волейбольний трилер. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ВК «Кажани».

Кажани

Львівські «Кажани» виходили на поєдинок у статусі фаворитів, але і вінницький колектив у Львові хлопчиками для биття ніхто не вважав. У підсумку команди влаштували на паркеті справжнє волейбольне шоу: дев’ять зіграних партій за два ігрових дні з загальним рахунком (196: 166).

Першу зустріч львівські волейболісти відразу почали з наступу і розбили вінничан у двох стартових партіях (25:18, 25:14). Надійна гра підопічних Яна Суха у захисті і впевнені дії на завершальному етапі, знівелювали будь-які потуги вінничан на перемогу бодай в одній із партій та поєдинку в цілому. Та ситуація кардинально змінилася у третьому сеті –  волейболісти «Вінниці» впіймали свою хвилю, заграли жвавіше і вже «Кажани» змушені були наздоганяти свого суперника. Кінцевий результат на табло (18:25) на користь підопічних Олександра Бондаренка.

Четверта партія могла б бути переломною, адже вінничани на куражі заграли впевненіше та ризикованіше. Але тут у пригоді головному тренеру львів’ян став нападник Андрій Шиманський, який початок поєдинку провів на лаві запасних. «Свіжий» Шиманський не тільки загострив гру своєї команди, а й став одним з творців перемоги львів’ян в четвертій партії (25:15).

Після нелегкої, проте впевненої перемоги «Кажанів» у першому матчі другий поєдинок мав бути швидше формальністю. Але вболівальники «Вінниці» добре знають, як команда вміє налаштовуватися на другу гру. І на паркеті Палацу спорту «Галичина» вінничани це довели.

Справжнім «холодним душем» для гравців «Кажанів» та їхніх вболівальників стала поразка у першій партії (21:25). Найбільші труднощі захисникам львів’ян створювали вінничани Станіслав Лизанець та  Андрій Горбенко, яким в цей день і в цій партії вдавалося абсолютно все.

У другій партії «Кажанам» потрібно було будь-що перемагати, і наставник львів’ян Ян Сух знайшов потрібні слова для своїх підопічних. Впевненіше  заграли блокуючі львів’ян Пилипів, Кадюк та Гребенюк і гостріше почали діяти нападники Капаєв, Шиманський і  Тевкун. У підсумку – розгромна перемога (25:14).

А далі почалися «гойдалки»: третя партія знову за Вінницею (17:25), в четвертій перемогу з таким же рахунком (25:17) здобувають «Кажани».

На щастя, з початку п’ятого сету «Кажани» заволоділи ініціативою, заспокоївши власних вболівальників, і, в результаті, святкували перемогу в партії  (15:10)  і в поєдинку (3:2).

За словами наставника львів’ян Яна Суха, грою своєї команди у матчі з «Вінницею» він не задоволений, але на те, що результат поєдинку саме такий, є декілька причин:

«Ми зіграли дуже погано, але я розумію чому так сталося. Ми вже двадцять днів дуже інтенсивно тренуємося бо готуємося до плей-офу, тому у моїх хлопців в знаки вже почала даватися втома», – розповів Ян Сух.

Додамо, що матчі дев’ятого туру Чемпіонату України з волейболу відбудуться 29 та 30 січня у Палаці спорту «Галичина».  Львівські «Барком-Кажани» прийматимуть ВК «Дніпро» з Дніпропетровська. Вхід на матчі для усіх вболівальників – безкоштовний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *