ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС підкине грошей Україні на вакцинацію проти поліомієліту

|

ЄС підтримує кампанію з вакцинації у боротьбі проти поліомієліту в Україні і надає 1,255 млн. євро на підтримку зусиль країни у боротьбі проти бід захворювання. Про це Львівському порталу повідомили у представництві Європейського союзу в Україні (Delegation Ukraine EU).

82

За даними відомства, Європейський Союз надає 1,255 млн. євро, аби підтримати третій раунд вакцинацій проти поліомієліту, що проводиться у співпраці з відповідними міністерствами України, ЮНІСЕФ та Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Фінансування здійснюється через Службу ЄС із гуманітарної допомоги і громадянського захисту (ЕСНО).

«Я хвалю спільні зусилля міністерств охорони здоров’я та освіти, які разом з нашими партнерами з ЮНІСЕФ і ВООЗ досягли значних успіхів у вакцинації тисяч дітей проти страшної хвороби», – підкреслив директор з операційної діяльності ЕСНО Жан-Луї де Брувер.

Як відомо, перші два раунди з вакцинації проти поліомієліту відбулися у листопаді 2015 року – після того, як ВООЗ підтвердила спалах цієї хвороби.

Під час третього раунду, проведення якого координують ЮНІСЕФ і ВООЗ за підтримки співробітників міністерств охорони здоров’я та освіти, вакцинацію пройдуть 4,75 млн. дітей у віці від 0 до 10 років. Вакцини, які фінансуються Європейським Союзом, було доставлено у перший тиждень січня у рамках підготовки до останньої вакцинації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *