ОСТАННІ НОВИНИ

Українці і турки планують створити спільні оборонні підприємства, - РНБО

|

Секретар РНБО Олександр Турчинов у рамках робочого візиту до Турецької Республіки зустрівся з Директором Секретаріату оборонної промисловості Туреччини С.Деміром у місті Анкара. Відтак було обговорено можливість сторення спільних військових підприємств.   Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

13559-1_large

Сторони обговорили питання інтенсифікації військово-технічного співробітництва між нашими країнами. Під час обговорення перспектив спільних проектів в оборонно-промисловому комплексі співрозмовники погодилися, що “поєднавши ресурси в роботі, можна досягти значно більшого разом, ніж окремо”.

С.Демір наголосив, що турецька сторона високо цінує українські розробки в ракето-, літако- та танкобудуванні. “Цей ряд можна продовжувати дуже довго, в той же час, і турецький оборонпром має серйозні наробки та технології, поєднання яких з українськими може дати зовсім нову якість”, – зазначив він.

Сторони обговорили можливість створення спільних підприємств, а також україно-турецького науково-дослідницького Центру з вивчення та аналізу застосування перспективних військово-технічних розробок в умовах сучасних військових конфліктів. Під час перемовин було досягнуто домовленості щодо створення спільної робочої групи для координації роботи над спільними проектами, до складу якої увійдуть представники Оборонпромів.

За словами О.Турчинова, Україна і Туреччина знаходяться «на передньому краї загроз, що постали перед цивілізованим світом». “Геополітичні виклики, які стоять перед нашими країнами, є для нас об’єднавчим фактором і не залишають альтернативи нашій перемозі”, – підсумував він.

Крім того, Секретар РНБО провів зустрічі з керівниками провідних підприємств ОПК Туреччини, під час яких було обговорено питання реалізації спільних проектів, та відвідав оборонні підприємства “Asеlsan” та “Roketsan”.

Фото: slovoidilo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *