ОСТАННІ НОВИНИ

Олег Лужний – головний тренер «Карпат»

|

Сьогодні,22 січня, у клубному офісі відбулося представлення нового головного тренера ФК «Карпати», яким став Олег Романович Лужний. Про це повідомляє офіційний сайт клубу, передає кореспондент Львівського порталу.

Luzhniy

Як повідомлялося раніше, Володимир Безуб’як, якого було представлено в якості наставника «Карпат»,  працюватиме з головною командою. Йому допомагатимуть Володимир Журавчак, Олександр Чижевський та Віталій Шпанюк. Андрій Тлумак очолив молодіжну команду «зелено-білих». Разом з ним працюватимуть Андрій Сапуга та Олег Венчак. Щодо юніорської команди, то нею опікуватиметься Роман Толочко разом з помічниками: Олегом Гарасом та Богданом Стронціцьким.

Олег Лужний провів блискучу футбольну кар’єру. Почавши свої виступи у луцькому «Торпедо» та СКА «Карпати», молодого захисника запросили до київського «Динамо», а потім і в збірну СРСР, за яку він встиг провести 8 матчів, але через травму був змушений пропустити чемпіонат світу 1990 року в Італії.

За київське «Динамо» Олег Лужний грав 10 років, був капітаном не лише клубу, але й збірної України, за яку провів 52 поєдинки. У складі «Динамо» захисник 7 разів вигравав золоті нагороди чемпіонату та 4 національні Кубки.

У 1999 році Олег Лужний вирушив до Англії, де виступав за лондонський «Арсенал», з яким став чемпіоном, а також за «Вулверхемптон». Футбольну кар’єру в якості гравця захисник завершив у латвійській «Венті». Водночас, у цій команді Олег Романович уперше спробував себе в якості наставника, адже виконував роль граючого тренера.

Повернувшись до київського «Динамо» Олег Лужний двічі виконував обов’язки головного тренера, після відставок Йожефа Сабо та Валерія Газаєва. Перший повноцінний досвід тренер отримав в Сімферополі, коли очолив місцеву «Таврію».

Тепер же, Олег Романович повернувся до рідного міста і зробить усе для того, аби львівські «Карпати» досягнули нових висот в Україні та Європі.

Фото: соціальнім мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *