ОСТАННІ НОВИНИ

На розвиток народних домів Львівщини передбачили майже п'ять мільйонів

|

На розвиток народних домів Львівщини у 2016 році  в обласному бюджеті передбачили понад 4,7 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

31

“Ці кошти передбачені у цільовій обласній програмі підтримки народних домів. До слова, таку програму ми розробили вперше. Два мільйони гривень ми плануємо виділити на культурні заходи в усіх народних домах Львівщини, зокрема на гастролі народних колективів. Ще 1 мільйон – на закупівлю технічного та сценічного обладнання: комп’ютерів, проекторів, мікрофонів, колонок. Майже 1,5 мільйони гривень передбачили на купівлю автобуса, 100 тисяч – на кінопокази, майстер-класи, зустрічі з відомими особистостями”, – розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.

Також директор департаменту звернула увагу керівників народних домів, що до 1 лютого вони мають змогу подати заявку на отримання коштів для вирішення технічних проблем з Державного фонду регіонального розвитку. Христина Береговська також розповіла про можливість залучення грантів міжнародної технічної допомоги: “Ви маєте можливість скористатись цими фінансовими  інструментами та залучити додаткові кошти на реалізацію проектів. Ми готові надати максимальну підтримку у цьому”.

На співпраці влади та місцевих громад наголосив і заступник голови ОДА Юрій Підлісний. Зокрема, він закликав очільників народних домів проявляти ініціативу.

Фото: radcatalog.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *