Минулої доби у зоні АТО поранення отримали два бійці

|

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 1 – було поранено. Також 1 український військовослужбовець травмувався внаслідок підриву на вибуховому пристрої. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

22-01-777x437

 

Як зазначив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, вчора обстановка на сході України загострилася.

“Противник різко активізував обстріли наших позицій на Донецькому та Маріупольському напрямках, епізодично застосовуючи важке озброєння – міномети та БМП. Значна частина обстрілів була прицільною, тому сили АТО відкривали вогонь у відповідь”, – додав він.

За його словами, на Донецькому напрямку ворог порушив режим тиші по всьому фронту. На південний схід від Новгородського противник двічі застосував БМП. Найбільшу кількість ворожих обстрілів вчора було зафіксовано в районі Донецького аеропорту, зокрема в Пісках.

«Бойовики майже без перерви вели вогонь по українських позиціях східніше Красногорівки та Мар’їнки. Важке озброєння НЗФ при цьому не застосовували, проте кілька разів працювали ворожі снайпери. Втім, влучний вогонь у відповідь сил АТО зупинив любителів гострих відчуттів і змусив окупантів відступити на попередні позиції», – повідомив Лисенко.

Водночас, за його словами, південніше, поблизу Старогнатівки, противник застосував 120-мм міномет. Було випущено 5 мін. Східніше Талаківки ворог також використав важке озброєння – 82-мм міномет і ПТРК.

Що стосується Луганського напрямку, як наголосив Андрій Лисенко, то тут триває затишшя.

Фото: РНБО

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *