ОСТАННІ НОВИНИ

Байдужість довкола екологічного лиха у Грибовичах обурює місцевих жителів

|

Місцеві жителі Львова, Мелехова і Грибовичів сьогодні зранку, 22 січня, на дві години заблокували в’їзд до Грибовицького сміттєзвалища, аби привернути до екологічного лиха увагу чиновників та міської влади. Про це Львівському порталу у коментарі повідомив депутат міськради та координатор «Варти-1» Ігор Зінкевич.

Грибовичі

За словами активіста, місцеві мешканці о 1.00 год. ночі повідомили його, що будуть блокувати в’їзд до звалища.

«Це місцеві жителі, які живуть в Малехові та самих Грибовичах. Вони проти того, що досі ввозиться на сміттєзвалище сміття, враховуючи те, що є документ з 20111 року, який забороняє ввозити сміття, бо сміттєзвалище закрите», – повідомив він.

Також І. Зінкевич повідомив, що йому та іншим активістам вдалося переконати мітингувальників, що блокування дороги – це не вихід із ситуації.

«Ми домовилися із ними, що блокування траси – не вихід із ситуації. Приїхали журналісти, яким люди донесли свою інформацію», – додав він.

Окрім того, як депутат міськради Ігор Зінкевич заявив, що на наступному пленарному засідання сесії міської ради  знову винесе питання екологічного лиха на Грибовицькому сміттєзвалищі.

«Будемо піднімати це питання доти, доки не буде конкретне вирішення цієї проблеми. Ми хочемо знати, як вони(чиновники та міська влада, – ред.) виходять із цієї ситуації, і які речі роблять, щоб надалі не було таких витоків, і хто за це буде відповідати», – заявив він.

грибовичі

До слова, на минулій сесії міської ради львівські депутати виступили за те, аби заслухати на засіданні керівника «Львівобленерго» щодо зливу гудронів у каналізації міста.

Нагадаємо, що нещодавно на Грибовецькому сміттєзвалищі сталося екологічне лихо: витік гудронів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *