ОСТАННІ НОВИНИ

План розвитку Львівщини до 2020: туризм, розвиток села та експорт

|

Серед стратегічних цілей, досягнення яких ставитиме Львівщина на наступні 5 років, – конкурентоспроможна економіка, якість життя, відкриті кордони, розвинуте село та туристична привабливість. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

розвиток

Проект Стратегії розвитку Львівської області на період до 2020 року схвалили на засіданні Колегії облдержадміністрації у четвер, 21 січня.

За словами заступника директора з наукової роботи ДУ “Інститут регіональних досліджень ім. Долішнього НАН України” Ірини Сторонянської, яка очолювала розробку проекту Стратегії, основний наголос у розвитку області до 2020 року ставитимуть на залученні інвестицій, створенні сприятливих умов для бізнесу, розвитку високотехнологічної промисловості, наукової бази та впровадженні інноваційних продуктів.

Окремим блоком серед стратегічних цілей йтимуть громадська безпека, вдосконалення системи соціального забезпечення, доступність адміністративних послуг, підвищення якості освітніх послуг, формування здорового способу життя, розвиток культури і народних традицій. Не менш важливими також будуть питання децентраліза­ції та чистого довкілля.

“Значну увагу у стратегії надано й питанням міжнародної та транскордонної співпраці, зокрема використання міжнародної технічної допомоги та розвитку мережі прикордонних логістичних та торгівельних центрів, а також розбудові прикордонної інфраструктури. Особливу увагу у стратегії ми також зосередили на розвитку села. Зокрема, йдеться про підвищення рівня знань та професійних навичок сільського населення, розвиток кооперації, нарощування експортного потенціалу. Не забули й про соціальні стандарти: поліпшення стану дорожньої мережі та транспортного сполучення, розбудова комунальної інфраструктури, благоустрій населених пунктів”, – зазначила Ірина Сторонянська.

Також стратегія окремим блоком передбачає вдосконалення туристичної інфраструктури, створення нових туристичних продуктів, збереження архітектурної спадщини та розвиток мистецтва.

Фото: ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *