ОСТАННІ НОВИНИ

У львівських школах поки що не збираються робити карантин

|

На сьогоднішній день нема необхідності запроваджувати карантин чи продовжувати зимові канікули у львівських школах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

f7e674856ad741c28af71068fe8fb4e7

«Відповідно до інформації, яку ми отримуємо щоранку від загальноосвітніх навчальних закладів, на сьогоднішній день близько 25 відсотків учнів є відсутніми, з них лише 16 відсотків з причини хвороби, решта по сімейних обставинах. Такий моніторинг буде проводитися щоденно до кінця навчального року.Якщо надалі буде така сама кількість дітей відсутня у навчальних закладах спостерігатися і впродовж наступного тижня, то немає жодної необхідності для того, щоб припиняти навчання. Якщо кількість дітей буде більшою, тих яких відсутність з причин хвороби, то буде розглядатися питання про інші заходи.Рішення щодо припинення навчального процесу приймає комісія з надзвичайних ситуацій при Львівській міській раді за поданням санітарно-епідеміологічної станції. Відповідно, ми щоденно передаємо інформацію у санстанцію. Такий подібний моніторинг проводять заклади охорони здоров’я і вже на підставі отриманих даних санстанція приймає рішення, рекомендувати чи не рекомендувати продовження канікул», – зазначила Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти ЛМР.

«Найбільше відсутніх через хворобу у Шевченківському районі – приблизно 23 відсотки і найменше у Галицькому та Личаківському районах – до 16 відсотків. Наразі немає необхідності щось впроваджувати. Якщо державний санітарний лікар приймає рішення, на підставі отриманої інформації, що переступлено епідеміологічний поріг, що має становити понад 40 відсотків, то тоді він дає рекомендації і комісія приймає рішення щодо продовження канікул», – додала Зоряна Довганик.

Фото: bastion.tv

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *