ОСТАННІ НОВИНИ

Ремонтувати «вбиту» дорогу до Грушева поки не планують

|

Ремонтувати дорогу до пункту пропуску у Грушеві наразі не збираються. Про це сьогодні, 20 січня, на прес-конференції повідомив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

дорога

За словами Левка Прокіпчука, якби вдалося відремонтували дорогу до пункту пропуску «Будомєж-Грушів», це зменшило би черги на інших пропускних точках.

«Наприклад, людина приїхала на «Краківець» – побачила, що там черга, через 25 км у «Грушеві» черги немає і вона може поїхати туди. Зараз фактично такій людині треба вертатись назад до Львова, а вже через Львів їхати до «Краківця». Бо по тій дорозі, яка існує, по-інакшому не вийде», – заявив він.

Також він наголосив, що можна було би на ремонт цієї дороги скерувати кошти від митних надходжень, як це було у випадку з дорогою на Луцьк чи Славсь, втім наразі це не врегульовано законодавчо.

«Проблема в тому, що в законі, коли вводився цей експеримент, був чітко передбачений перелік доріг. У Львівській області це три дороги: Львів-Радехів-Луцьк, Сколе-Славськ та Сколе-Чоп. Ці кошти не могли використовуватися для ремонту інших доріг. Зараз якраз йде мова про те, щоб поміняти цей закон, бо на 2016 рік вже з тих доріг мало що лишилося робити», – додав він.

Нагадаємо, що на пунктах пропуску «Рава-Русбка» та «Краківець» триває експеримент, метою якого є розподіл руху машин на українських номерах та на іноземних. Детальніше читайте тут.

Фото: zaholovok.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *