ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян кличуть на Фестиваль Традиції «Древо»

|

У рамках Фестивалю – концерти та майстер-класи. У п’ятницю, 22 січня, о 20.00 год. до Дня Соборності України у Львівській Опері пройде Фестиваль Традиції «Древо».

древо

«Розпочне Фестиваль Традиції вечір у Львівській Опері 22 січня о 20.00 год. Цей унікальний захід творитимуть справжні майстри Наталія Половинка (співачка, актриса, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка); «ДРЕВО» – засновники славетного ансамблю із села Крячківка (Полтавщина), Майстри традиції українського багатоголосся; «TEMPVS FVGIT» – хранителі традиції корсиканського багатоголосся (Франція); Театральний Центр «СЛОВО І ГОЛОС» – актори Юлія Цвях, Назар Романюк та учасники проекту «Земля – Пісня».

Наступного дня відбудеться вечір для воїнів у львівському Гарнізонному храмі Петра і Павла. Також відбудуться 2 майстерні: майстри співу, традицій ділитимуться досвідом», – розповів проектний менеджер Тарас Демко.

«Проект «Земля – Пісня» народився із рішення людей вкладати в саме зерно культури. Ми вирішили не пояснювати, не агітувати, не переконувати, а просто явити те, що ми любимо на цій землі, і поділитися цим. Ми переконані, що ті, хто побачить, почує ці голоси, зміст, цю мовну інтонацію, вони точно згадають рідну маму, землю, на якій вони жили, згадають, що спина у нас пряма і погляд дивиться далеко. Ми надіємося, що це наш вклад в мир. Бо віримо, що через працю із самою основою ми можемо повернути мислення в інший бік – відвернути від надії на політиків і повернути до надії на Бога і віри в свою землю.

Традиція – це голос знання як жити, який іде, передається, не зникає. Бо люди на світі живуть цим знанням. Наш проект називається «Земля – Пісня», бо сама земля співає: в Україні так, в Корсиці по-іншому. Тому проект не є обмежений тільки Україною. Зараз є шанс перезапустити культурні потоки, запустити їх правдиво. Ми хочемо цим проектом оголити, явити свою основу», – пояснила художній керівник Фестивалю, автор ідеї Наталія Половинка.

Вхід за запрошеннями, запрошення можна отримати у ТЦ «Слово і Голос», вул. Городоцька, 38 та за посиланням. Люди, які не отримають запрошень, можуть прийти о 20.00 год. в Оперний театр і зайняти вільні місця.

У суботу, 23 січня, о 19:00 год. у Гарнізонному храмі Свв. Апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11) – благодійний вечір для воїнів.

«23 і 24 січня у нас будуть майстер-класи. 23 січня майстер-клас традиційної української пісні з ансамблем «ДРЕВО» і Наталкою Половинкою. Ми запрошуємо усіх людей, які хочуть співати, вчитися не тільки співати пісні, а вчитися позиції бути тією людиною, яка може співати саме так. А 24 січня буде майстер-клас корсиканських духовних наспівів», – розповіла акторка, співачка Юлія Цвях.

Також 23 січня з 11.00 до 15.00 у Театральному Центрі «Слово і Голос» – Майстерня «Земля – Пісня» від учасників «ДРЕВА» та «Слова і Голосу»: ведуть Наталія Половинка, Надія Микитівна Роздабара та Ніна Петрівна Попко.

24 січня (11.00-15.00) у Театральному Центрі «Слово і Голос» – Майстерня «Земля – Пісня» від майстрів чоловічого багатоголосся TEMPVS FVGIT.

Реєстрація на майстерні за посиланням.

Контактна інформація: пошта: [email protected], тел: (032) 225-77-09.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *