ОСТАННІ НОВИНИ

Дитячий турнір визначив кращих шашкістів з України та Молдови

|

Десятий всеукраїнський дитячий командний турнір «Диво-шашки у сніжних Карпатах» цьогоріч зібрав рекордну кількість учасників віком від 7 до 14 років. На змаганнях, що тривали впродовж 10-14 січня у місті Турка, звання кращих виборювала 31-на команда з 93-ох юних шашкістів України, а також Молдови. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

шашки

«Учасниками турніру стали юні спортсмени зі Львівської, Дніпропетровської, Вінницької, Івано-Франківської, Одеської, Житомирської, Закарпатської, Тернопільської областей, міста Києва, а також гості з міста Бендери, що у Молдові. Серед гостей Турківщини також було чимало титулованих молодих спортсменів – чемпіонів України та відомих дитячих тренерів», – розповіла заступник начальника управління молоді та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

За результатами цікавих змагань перше місце посіла команда з Бендери (Молдова), за яку виступали Максим Долапчі, Роман Возивода, Світлана Уланова із результатом 16 очок із 16 можливих. Друге місце посіла команда «Ланчин» з Івано-Франківщини у складі Романа Залуцького, Олександра Коваля, Марини Коваль – результат 14 очок. Третіми стали шашкісти збірної Тернопільської області з результатом 12 очок, у складі якої змагалися Тарас Боднар, Микола Ваврик, Діана Бабин.

Цікавими стали й додаткові особисті турніри, де змагалися 15 шашкістів-першорозрядників та кандидатів у майстри спорту, а також бліцтурніри, де кожен з учасників мав тільки 3 хвилини на партію.

За словами Оксани Вацеби, усі переможці та призери отримали відзнаки: кубки, медалі та грамоти. Окрім цього, учасникам змагань організували й змістовний відпочинок. Зокрема, вони відвідали музей “Бойківщина”, прикордонну заставу в с. Сянки, спортивну базу Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, оглянули районний конкурс вертепів, а також взяли участь у щедруваннях на Старий Новий Рік.

Детальніше про турнір можна дізнатись на сайті.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *