ОСТАННІ НОВИНИ

Службовці міськради через самоуправство завдали державі збитків на півмільйона

|

На Львівщині правоохоронці викрили службовців Стрийської міськради, які незаконно вивели з державної власності два бомбосховища. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

gossluzhashchim-podnimut

Так, працівники Управління захисту економіки у Львівській області викрили горе-службовців, котрі, не маючи відповідних повноважень, видали банківським установам рішення про оформлення за ними права власності на два бомбосховища.

Приміщення, загальною площею більше 260 кадратних метрів, належали до об’єктів цивільного захисту і, відповідно до Закону України «Про приватизацію державного майна»,  не підлягали приватизації. Незважаючи на це, рішенням виконкому Стрийської міської ради приміщення були внесені у перелік об’єктів комунальної власності міста, які підлягають приватизації та, згідно договорів купівлі-продажу, передані банківським установам, які в подальшому отримали на них свідоцтва права власності.

Як встановили працівники поліції, внаслідок протиправних дій посадових осіб Стрийської міської ради державі було завдано збитків на суму у понад 500 тисяч гривень.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.356 (самоправство) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – штраф або виправні роботи до двох років, або арешт до трьох місяців. Проводиться досудове розслідування.

Фото: vkurse.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *