ОСТАННІ НОВИНИ

Субвенція на пільгові перевезення відсутня. Гряде соціальний колапс?

|

Цього року на перевезення пільговиків держава не передбачила ні копійки. У обласному бюджеті Львівщини, який депутати нині мають приймати, на це планують виділити 15 мільйонів гривень, яких вистачить лише на перший час. Про це заявив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, передає з місця події кореспондент Львівського порталу.

Kievpastrans-Bogdan_A-092-671x362 (1)

Своєю чергою депутат Львівської облради Валентин Устименко наголосив на тому, що відсутність коштів на пільгові перевезення підніме соціальну напругу серед населення.

«Приїдемо на свої виборчі дільниці і матимемо купу нарікань», – зауважив він.

І додав: «Ми перекладаємо все на Верховну Раду, але, коли вони вирішать це питання невідомо, а це проблема завтрашнього дня. Мусимо знайти у нашому бюджеті кошти на пільгові перевезення у автобусах».

Водночас Олег Демків запевнив, що гроші з державного бюджету таки будуть, але це питання часу.

«Апелювати до ВР і Кабміну потрібно обов’язково. Вчора я зачитував лист Розенка на предмет того, що відбувся казус при затвердженні державного бюджету. По суті, внесені зміни до Бюджетного кодексу України в частині ліквідації субвенції пільгових перевезень не було, водночас в державному бюджеті не закладено ресурсу. Тому було чітке звернення міністра соціальної політики до прем’єр-міністра щодо термінового внесення змін до ЗУ «Про Державний бюджет» і відновлення субвенції», – пояснив директор департаменту.

Також він зазначив, що у обласному бюджеті для пільговиків передбачили 15 млн грн: «Враховуючи, те що це справді займе час, з обласного бюджету ми передбачили 15 млн грн. Вони закладені на залізничні перевезення, але це буде ще предметом дискусії при затвердженні відповідної обласної програми».

Уже вносячи правки до бюджету, депутати вирішили цих 15 млн грн передати на пільгові перевезення загалом, а не винятково на залізничний напрямок.

Фото: itc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *