ОСТАННІ НОВИНИ

«1991»: львів’яни борються з російським монополістом «Мегаполісом»

Катерина Родак

|

Львів’ян просять активно долучатись до «депортації» російського бізнесу з України. Сьогодні, 12 січня, у всій Україні проводяться акції проти російської тютюнової компанії-монополіста «Мегаполіс», передає кореспондент Львівського порталу.

мегаполіс

Депутат Львівської міської ради, активіст Любомир Босаневич закликає на своїй сторінці у Facebook долучатись до акції протесту усіх, кому не байдуже.

Так, сьогодні уночі, 13 січня, декілька сотень львівських активістів з різних організацій заблокували дві гуртівні компанії у Львові – на вул. Городоцькій, 359 та вул. Навроцького-Бузковій.

тютн3

«Звертаюсь до усіх не байдужих жителів Львова.

Просимо Вас підїхати та підсилити наших хлопців та дівчат, які блокують роботу монопольної, москальської компанії “Мегаполіс”. Всі виснажені з ночі та потребують відпочинку. Беріть чайок в термос та гайда на такі локації.
м.Львів, вул.Бузкова 2, вул.Навроцького 27, вул.Городоцька 359. Не будьмо байдужі до долі нашої країни»,  -написав він.

тютн2

Сама ж ініціатива стартувала вчора, 11 січня, її назвали «1991» на честь року проголошення Незалежності України. Саме цю незалежність, наразі економічну, намагаються вибороти активісти. І першою стала російська компанія-монополіст «Мегаполіс».

тютюн1

Перелік громадських організацій, які беруть участь в акції: «Рабів до раю не пускають», «Координаційна рада сотень Майдану», НВР Правий сектор, «Самооборона Львівського Євромайдану», «Варта 1», «Варта 700», «Всеукраїнська організація учасників АТО», ГО “Соціального захисту населення та учасників АТО”, «Автосотня Самооборони», «Пріоритет права», «Економічний бойкотний рух», «Самооборона Львівщини», «Народна Самооборона» «Воля і честь» та ряд інших громадських організацій.

тютюн

У Києві акція розпочалася о 5 ранку, сотні активістів з десятка волонтерських, ветеранських та громадських організацій заблокували роботу складів компанії «Мегаполіс-Україна». Народний депутат Сергій Висоцький на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив, що блокада триватиме три доби.

«Компанія «Мегаполіс – Україна» була заснована російською компанією «Мегаполіс» і Сім’єю Януковича. За часів минулої влади стала монополістом з дистрибуції сигарет в Україні. За нашими даними поділили компанію 50 на 50», – написав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *