ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть розмножувати диких тварин у неволі, - зоозахисниця

|

Львівські зоозахисники обуренні бажанням Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру (ЛМДЕНЦ) розмножувати диких тварин. Про це Львівському порталу повідомила координатор зоозахисної кампанії Національного екологічного центру України Наталя Вишневська.

гарік

Нещодавно через місцеві медіа центр повідомив про пошук пари для зеленої мартишки на прізвисько «Гарік», раніше врятованої від жорстокої експлуатації вуличними фотографами. Оголошено також про збір коштів – на купівлю нареченої потрібно півтори тисячі доларів.

У 2013 році Гаріка використовували  як модель вуличні фотографи у Львові. Зусиллями небайдужих місцевих мешканців незаконну діяльність вдалося припинити. Єдиним можливим місцем у Львові для тимчасового розміщення тварини після вилучення виявися ЛМДЕНЦ. Власники мали наміри повернути тварину, але численні судові засідання закінчилися тим, що мавпа залишилася на утриманні в екоцентрі.

«Завдяки групі активістів життя Гаріка було врятоване. Це безумовний позитив. Натомість утримання диких екзотичних тварин, які постраждали від жорстокого поводження, має певні особливості. Воно вимагає передусім відповідного рівня фаховості та компетентного підходу для подальшої можливої реабілітації тварини. Розмноження диких тварин у неволі регулюється специфічним українським та міжнародним правом. Ініціатива пошуку пари для Гаріка, а особливо планування майбутнього приплоду, виглядають непрофесійно та сумнівно як з етичної, так і з правової точки зору. Ми рекомендуємо керівництву львівського екоцентру звернутися до експертів та взяти до уваги відповідне законодавство»,  – наголошує зоозахисниця.

Фото: press-centr.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *