ОСТАННІ НОВИНИ

Із високих пенсій продовжать збирати податок

|

У 2016 році продовжиться дія низки обмежень у системі пенсійного забезпечення, які були встановлені в 2015 році. Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає УНІАН.

пенсії

Високі пенсії будуть і далі обкладатися податком у 15%. Міністр пояснив, що мінімальний розмір пенсії, з якою потрібно буде сплачувати податок, повинен бути вище трьох мінімальних зарплат. У 2016 році сума трьох мінімальних зарплат становитиме 4134 грн проти 3654 грн в 2015 році. Також буде встановлено мінімальний вік для виходу на пенсію для тих професій, де раніше існував лише мінімальний трудовий стаж для виходу на пенсію.

За планом уряду, мінімальний вік для виходу на спецпенсію для працівників авіації складе 50 років, для представників бюджетної сфери (медиків, вчителів, артистів) – 55 років.

Також, за словами Розенка, встановлено розмір максимальної пенсії на рівні 10740 грн, причому дана сума є фіксованою.

Розенко нагадав, що в 2016 році продовжиться практика невиплати пенсій працюючим пенсіонерам на посадах держслужбовців вищих рангів, суддям, прокурорам, депутатам та іншим високопосадовцям. Іншим працюючим пенсіонерам будуть виплачувати 85% пенсії, у разі якщо вона перевищує півтора прожиткового мінімуму.

Фото: zn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *