Львів'ян закликають не купувати для святкового столу продукти на стихійних ринках         

|

  У міському управлінні Держсанепідслужби інформують, що протягом цього року кількість гострих кишкових захворювань у Львові зросла на 18%, порівняно з минулим роком. Відтак мешканців міста закликають не купувати продукти харчування невідомого походження в місцях стихійної торгівлі та не наражатись на небезпеку, пов’язану з їх вживанням. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

IMG_70971 (1)

Як йдеться в повідомленні прес-служби ЛМР, із настанням передноворічного періоду збільшується кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування на тротуарах вулиць міста. Покупці ігнорують застереження, що, придбані з рук, такі продукти не відповідають санітарним нормам: помилково вважаючи їх свіжішими і, водночас, дешевшими, вони нехтують власною безпекою та безпекою своїх близьких.

«Несвідомі мешканці міста надають перевагу продуктам харчування, які реалізують із землі невідомі особи, не замислюючись над їхньою якістю та виробниками, умовами збереження та способами транспортування до місця реалізації. Не згадують вони і повідомлень у ЗМІ про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти, придбані на стихійних ринках, вважаючи що з ними цього не трапиться», – підкреслюють у міському відділі торгівлі.

Тож, аби не зіпсувати згадку про Новий рік та Різдвяні свята, необхідно бути особливо обережними у виборі продуктів харчування та пам’ятати про дотримання таких рекомендацій: не проводити закупівлю продуктів у невстановлених місцях торгівлі; звертати особливу увагу на умови реалізації та зберігання продуктів, наявність документів про їхню якість.

«Купуйте якісні продукти харчування на ринках та в стаціонарних об’єктах торгівлі. Адже якщо ніхто не купуватиме товари на стихійних ринках – то відповідно й останні зникнуть», – додають у відділі торгівлі.

Фото: dailylviv.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *