ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада підтримала законопроект про публічні закупівлі

|

Верховна Рада України ухвалила Закон “Про публічні закупівлі”, таким чином перевівши державні закупівлі в електронний формат. Про це пише на сайті Верховної Ради, передає кореспондент Львівського порталу.

публічні закупівлі

Законодавчим актом встановлено правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади.

Законом передбачено здійснення державних закупівель із застосуванням двох конкурентних процедур регулювання: відкриті торги і конкурентний діалог, а також однієї неконкурентної – переговорної процедури закупівлі. Відкриті торги здійснюються з обов’язковим проведенням аукціону з найнижчою ціною та з урахуванням нецінових критеріїв.

Закону передбачається можливість створення централізованих закупівельних організацій, якими є юридичні особи, що визначаються Кабінетом Міністрів України, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, замовниками, відповідальними за організацію і проведення процедур закупівель та закупівель за рамковими угодами в інтересах замовників відповідно до Закону.

За законопроенкт №3559, автором якого є Кабмін, проголосувало 244 народних депутати. Закон прийнято з урахуванням поправок.

Фото: cntime.cn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *