ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські виробники руйнують міфи про хліб

|

Сьогодні, 24 грудня, у Львові провідні експерти хлібовиробництва та дієтолог розповіли журналістам про найпоширеніші міфи та реалії про хліб, передає кореспондент Львівського порталу.

хліб

Перша за все лікар-дієтолог Медичного центру Святої Параскеви Ольга Муштрук запевнила про те, що хліб – є дуже корисним та потрібним продуктом харчування.

«Часто до мене звертаються люди, які хочуть схуднути з питанням: чи можна їсти хліб? І я всім говорю, що так. Люди , яка прагнуть схуднути, повинні вживати хліб. Щоправда не здобні булочки, а житній, гречаний чи з висівками.

В хлібі багато вітамінів групи В і їх кількість збільшується залежно від того, яке борошно у хлібі використовується. Окрім того в хлібі велика кількість мінералів. Їх тут біля 16. Та найголовніше – це клітковина, яка несе величезний вплив на наше здоров’я.

Є невелика кількість людей, яким не можна їсти хліба. Це пацієнти, хворі на целіакію та фенілкетонурію. А всі решта можуть і мають споживати хлібну продукцію. Кількість хліба, що потрібно спожити за день, залежить від індексу маси тіла. Якщо люди має нормальну вагу, що така кількість хліба становить близько 250 гм», – розповідала дієтолог.

хліб1

Не зважаючи на кризу, люди ніколи не відмовлялися від бідних продуктів. Щоправда зі скрутою в гаманці, вибір споживачів видозмінився. Про це сказала директор з маркетингу ПАТ «Концерн Хлібпром» Галина Янишівська.

«Хліб – це продукт, який купують всі кожного дня. Проте за 2015 рік відбулася сильна раціоналізація продукту. Як це відбувається з хлібом: люди купують знайомий продукт і в такій кількості, що його не викидати. Окрім того споживачі почали менше купувати хлібну продукцію із складною рецептурою (хліб з горіхами, з цукатами, тощо). Але провівши дослідження і врахувавши те, що люди почали більш раціонально робити свої покупки, більшість все ж готові спробувати щось нове», – зазначила Галина Янишівська.

Головний технолог з інновацій ПАТ «Концерн Хлібпром» Валентин Мельниченко також поділився своєю думкою про хлібобулочні вироби та дав поради чого їх купівлі та зберігання.

«При покупці хлібу, я раджу звертати увагу на запакований хліб, адже тоді в нього довший термін зберігання. І не лише термін, а й гігієна продукту. В нашому середовищі є різні бактерії, які осідають на продукти. В Європі майже 100% хліба є пакованого, натомість у нас лише 17%. «Хлібпром» випускає близько 25% продукцію в упаковці і працює зараз над тим, щоб й надалі збільшувати цю цифру.

Ми всі знаємо, що хліб потрібно зберігати у хлібниці, але мало хто знає, що будь-яку хлібницю потрібно раз в тиждень протирати оцитом, що в ній не заводились бактерії. Про це потрібно знати та пам’ятати», – сказав Валентин Мельниченко.

Щоб більше дізнатися про особливості зберігання та споживання хліба радимо переглянути короткий ролик. Тест-анімація включає 8 запитань про те як обирати хліб, як правильно його зберігати, зі скількох років давати його дітям тощо. 1-хвилинний ролик дозволяє досить швидко перевірити базовий рівень знань на тему хліба.

Фото: Львівський портал

Відео: hlibprom.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *