ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'янам покажуть виставку художніх студентських робіт «Мімікрія»

|

Сьогодні, 24 грудня, о 15.00 у Галереї Львівської національної академії мистецтв відбудеться відкриття виставки «Мімікрія», що демонструє творчі пошуки, експерименти та досягнення студентської молоді в сфері сучасного мистецтва. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

896b9bdd-f66e-4e9c-8c64-5f3f178035bb

На виставці будуть представлені твори сучасного живопису та медіа-арту  студентів І – IV курсів кафедри монументального живопису ЛНАМ виконані поза межами академічного навчального процесу.  Це своєрідна спроба прослідкувати єдину школу, водночас надаючи повну свободу творчого самовираження учасникам проекту.

«Тема «мімікрії» відсилає нас до основ буття, основних інстинктів людства в умовах сучасної урбанізації та відслідковує поведінку людини в умовах повної свободи вибору. Мімікрія (фр.mimétisme) − наслідування, імітація. Властивість деяких організмів імітувати зовнішній вигляд або інші ознаки інших непов’язаних організмів або неживих об’єктів, яка виробилась в ході еволюції як захисна реакція. Для створіння з ознаками свідомості, воно є центром всесвіту, саме тому художники обрали цей термін основою концепції проекту. Він характеризує низку станів і реакцій взаємодії між людьми − асиміляція, бунт, вплив на людей і залежність від впливу інших людей, розчинення і проявлення. Взаємодія між людьми по істині малює чудернацьке мереживо духовної, історичної і культурної картини людства», – повідомили організатори.

Експозиція «Мімікрія» триватиме до 15 січня.

Фото: організатори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *