ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО постраждало двоє українських військових

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, однак двох осіб було поранено. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

16

Також повідомляється, що, 18 грудня 2015 року, було поранено не 5, а 6 військовослужбовців. Ще одного воїна було поранено під Мар’їнкою.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, противник 12 разів використав важке озброєння проти сил АТО. Також на передовій відбулося 2 бойових зіткнення наших військових з ворогом. Близько половини ворожих обстрілів наших позицій за минулу добу були прицільними.

Луганський напрямок:

Поблизу м. Щастя, вчора пізно ввечері відбувся бій. Противник атакував наш опорний пункт. Після 20-хвилинної перестрілки окупанти відступили.

Донецький напрямок:

На Світлодарській дузі вчора було спокійно – зафіксовано лишу одну нетривалу провокацію противника. Натомість значно загострилася обстановка на околицях Горлівки. У Зайцевому бойовики застосували 82-мм та 120-мм міномети, а також танк. Аналогічна обстановка східніше сел. Новгородське, одночасно відбулося три мінометних обстріли. Під час кожного з них було випущено 2 міни, також застосовувалися зенітні установки ЗУ-23-2. Провокації окупантів були зафіксовано і в інших районах Горлівської агломерації.

В районі Донецького аеропорту епіцентром протистояння залишається с. Піски, де режим тиші порушувався протягом всього дня. У Красногорівці відбувся мінометний обстріл бойовиків. Натомість в районі Авдіївки вчора було спокійно.

Маріупольський напрямок:

Тут також активізувалися бойові дії. Зокрема, у Мар’їнці вчора ввечері ворожі обстріли тривали безперервно протягом 4 годин. При цьому наші позиції двічі були обстріляні з 82-мм мінометів. Також тут відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворогом, яке тривало понад півтори години. Бойовики традиційно ведуть вогонь з житлових кварталів Петровського району Донецька.

Також 2 мінометних обстріли вчора було відбулося у Старогнатівці, та серія обстрілів з гранатомета – у Широкиному.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *