ОСТАННІ НОВИНИ

Спорудження житла для учасників АТО може затягнутись надовго?

|

Роботи з будівництва будинку для учасників АТО обіцяють розпочати в лютому, якщо з другого разу вийде знайти підрядника. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

житло

ЛКП «Рембуд» готується до оголошення повторного тендеру щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку для учасників АТО. За словами керівника установи Віктора Писаренка, зробити це заплановано до завершення завтрашнього дня, 23 грудня. За умови успішного проведення тендеру, договір з генпідрядником буде укладено не пізніше 13 лютого 2016 року – тоді ж можна буде розпочати й будівельні роботи.

ЛКП «Рембуд», яке є замовником виконання робіт, станом на 18.12.2015 здійснює такі заходи щодо організації будівництва житлових будинків на вул. Під Голоском:

  1. Отримано Рішення Виконавчого комітету міської ради від 26.11.2015 № 693 «Про надання ЛКП «Рембуд» функцій замовника та генерального підрядника на виконання робіт».
  2. Підготовка Декларації на підготовчі роботи та початок будівництва.
  3. Коригування проекту в частині зовнішніх мереж господарсько-питного водопроводу і зовнішнього електропостачання.
  4. Проведення повторної експертизи проекту Філія ДП «Укрдержбудекспертиза» у Львівській області.
  5. Подання запиту в Міністерство фінансів України для роз’яснення ЗУ «Про державні тендерні закупівлі» в розрізі поділу предмету закупівлі.
  6. Підготовка оголошення повторного тендеру в розріз лотів:

ЛОТ №1: будівництво 6-ти поверхового 53-ох квартирного житлового  будинку та внутрішніх мереж з вбудованими громадськими приміщеннями на вул. Під Голоском у м. Львові.

ЛОТ №2: будівництво мереж господарсько-питного водопроводу та побутової і дощової каналізації.

ЛОТ №3: будівництво мереж зовнішнього газопостачання.

ЛОТ №4: будівництво мереж зовнішнього електропостачання.

Згідно із законодавством, вартість метра квадратного повинна становити 7460 грн, а це надзвичайно низька ціна в сьогоднішніх реаліях. Відтак, гарантій, що за повторного тендеру буде більше охочих збудувати будинок для учасників АТО, він дати не може. Однак, якщо і цього разу тендер не відбудеться, то останній шанс реалізувати проект – здійснити закупівлю після 2 тендерів, що не відбулися, в єдиного претендента.

Так, загальна вартість першого будинку разом з мережами становить 32 млн грн.

Фото: ye.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *