ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджет Яценюка є фінансовим геноцидом  проти українців, – депутат ЛОР

|

Проект державного бюджету на 2016 рік – це фінансовий геноцид проти українського народу. Про це сьогодні, 22 грудня,  на прес-конференції заявив депутат Львівської обласної ради від ВО «Батьківщина» Ігор Комарницький, передає кореспондент Львівського порталу.

272802

За його словами, держава переклала весь тягар фінансування на місцеві бюджети.

«Це, – каже він, – профтехосвіта, медичні засоби первинної та вторинної допомоги, вищі навчальні заклади першого та другого рівня акредитації, а також всі пільги, які були закладені в попередньому бюджеті. Тобто, з місцевих бюджетів доведеться виплачувати зарплати вчителям, лікарям, викладачам».

Ігор Комарницький резюмував: «На мою думку, це неприпустимо. З боку Кабміну та особисто прем’єра це є геноцид народу. Колись людей морили голодом, теперішній геноцид – фінансовий…».

Депутат вважає неприпустимим залишити цей проект бюджету, зважаючи на нинішні ціни та тарифи.

«Виявляться, що Кабмін не розробляв бюджет, для цього вони найняли іноземну аудиторську компанію. Чим вони там займаються, і для чого тоді нам Кабмін?!», – обурився Ігор Комарницький.

Відтак він озвучив пункти, які мали б врахувати у держбюджеті для Львівщини: «Насамперед треба закласти індексацію – 760 млн грн; відновити субсидію на профтехосвіту –570 млн; забезпечити фінансування пільгових перевезень – 100 млн грн.; зберегти зарахування єдиного податку у бюджеті місцевого самоврядування. Це все те, що уряд хоче відібрати».

Також у державному бюджеті пропонують врахували такі ресурсові проекти: придбання карет «швидкої допомоги» – 120 млн грн; шкільних автобусів – 132 млн грн; забезпечення комп’ютерною технікою шкіл – 7 млн грн; збереження та реставраційні роботи на об’єктах, що входять до переліку ЮНЕСКО – 28 млн грн; відселення мешканців театру ім. М.Заньковецької – 44 млн грн; будівництво житла для сімей загиблих військовослужбовців –47 млн грн; реконструкція перинатального центру – 106 млн; реставрація музею Пінзеля – 8 млн грн; модернізація шахт 436 млн грн; ремонт доріг до туристично-рекреаційних міст Карпатського регіону – 1 млрд грн.

Фото: finance.obozrevatel.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *