ОСТАННІ НОВИНИ

Безвізовий режим допоможе повернути Крим та Донбас, - Порошенко

|

Президент вважає, що запровадження безвізового режиму для України та її громадян з країнами Шенгенської зони може стати реальним інструментом повернення української влади на тимчасово окуповані території Донбасу та до Криму. Про це пише на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

Порошенко

«Це є додатковий стимул і для повернення влади на Донбас, і один із перших елементів стратегії повернення Криму, це створення мотивації для кримчан», – сказав Глава держави.

«Або ви маєте свободу і демократичні правила життя в Україні, свободу інвестицій, низку інших переваг, або ви сидите в окупованому Криму без права отримання міжнародних подорожей, з обмеженими можливостями роботи, бо величезна кількість підприємств закрита, з величезною кількістю обмежень щодо приїзду, інвестицій, сільського господарства і таке інше», – також зауважив Петро Порошенко.

«Це потужна мотивація для того, що люди мають зрозуміти, і ми маємо перемогти в цій боротьбі за думки кримчан, бо на Донбасі, я впевнений, буде легше», – додав Президент.

Президент підкреслив, що безвізовий виїзд за кордон буде можливий лише за біометричними паспортами, які можливо буде отримати лише на підконтрольній українській владі території.

«Ми зможемо гарантувати те, що всі українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованій території, гарантовано зможуть отримати і біометричні паспорти, і право безвізового подорожування після повернення українського суверенітету, української влади, державної міграційної служби, українських реєстрів, які дозволять сьогодні гарантовано видати українським громадянам ці паспорти», – додав Президент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *