ОСТАННІ НОВИНИ

Абітурієнтам «спарили» ЗНО з держіспитами у школі: як це працює?

|

Цього року ЗНО з української мови та літератури, математики і історії України будуть зараховуватися як результати державної підсумкової атестації у школі. Про це сьогодні,  21 грудня, розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

зно

У зошитах, які отримають абітурієнти на ЗНО з цих предметів, будуть спеціальні завдання, відповіді на які і складатимуть результат ДПА. Тобто, аби отримати позитивний результат за ДПА, не обов’язково отримати хорошу оцінку з ЗНО.

«У тестах з української мови та літератури для ДПА будуть виокремленні завдання тільки з української мови, які включають і відкриту частину тестів – твір. Результати будуть подані у 12-ти бальній шкалі. Оскільки  у нас всі оцінки позитивні,  то 1,2, 3 – це також позитивна оцінка, яку учасник отримає для того, щоб перенести цей бал у атестат у графу ДПА. З історією України на державну підсумкову атестацію будуть винесені тільки питання 19, 20, 21 століть – частка цих питань складає 50%. В математиці буде введена відкрита частина завдань, які необхідно вирішити, аби отримати оцінки у ДПА», – розповіла Лариса Середяк.

Якщо ж учень захоче здати ДПА з історії України, а для вступу йому треба здавати ЗНО за математики, то існує можливість здати ці предмети, оскільки тестування з них проводитиметься у різні дні.

«Незалежно від профільного класу, кожен учень має можливість обрати або історію України або математику. Для цього пишеться заява у школі і під час реєстрації треба вказати, який предмет має бути зарахований як ДПА», – пояснила Л. Середяк.

Нагадаємо, що наступного року абітурієнтам додадуть ще один обов’язковий предмет на ЗНО – це англійська мова. Окрім того, уже стало відомо, коли відбудеться пробне ЗНО цього року і скільки це коштує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *