ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові неповносправні збирають кришечки на протези для військових

|

Молодь з особливими потребами Карітасу Львова посортувала близько трьох тонн кришечок на протези для учасників АТО. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

1508140930

Вже понад чотири місяці користувачі проекту «Центр дозвілля і соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» збирають і сортують за кольорами кришечки з-під харчової тари, що йдуть на вторинну переробку. За цей час було зібрано близько трьох тонн кришечок. За кожен кілограм кришечок завод-переробник вторсировини перераховує 10 гривень на протези бійцям АТО.

У приміщення, що розташоване за адресою пл. св. Юра 5/30, привозять кришечки з усіх кінців Львова, а навіть і з області та навколишніх сіл. Найбільш активно до збору долучаються відділення «Укрпошти», що передали близько 400 кг тари, а також школи, дитячі садочки, магазини, кафе та бібліотеки. Збирають також і мешканці. Приватний підприємець Ігор Нисевич привозить кришечки вже третій раз, всього передав 20 кг. Він зазначив, що у дворах на вул. Науковій та Стрийській стоять пластмасові шестилітрові бутлі, куди місцеві жителі і вкидають кришечки, що приносить потрійну вигоду: корисна справа для довкілля, молодь з особливими потребами має заняття, та ще й бійці матимуть протези.

«До акції долучається щоразу більше людей, і це неймовірно тішить. Вже визначений перший учасник АТО, для якого буде виготовлений протез. Вартість такого протезу – 6 тисяч євро. Варто зазначити, що у світі пластмасові кришечки збирають на інвалідні візки. При цьому, переробляючи кришечки, слід бути дуже уважним, адже потрібні кришечки лише з харчової тари. З-під миючих засобів не підходять», – розповідає Людмила Масяк, мати одного з користувачів проекту «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» та ініціатор збору кришечок.

«Усі ці досягнення сталися завдяки злагодженій роботі команди та співпраці з батьками. Якби не було команди, нічого не було б», – підкреслила керівник проекту Наталя Загайко.

Збір кришечок продовжується. Просимо долучатись.

Фото: pravdatime.uz.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *