ОСТАННІ НОВИНИ

У Брюсселі продемонструють докази зриву Росією Мінських домовленостей

|

«Україна високо цінує незмінну солідарність і єдність Європейського Союзу у підтримці її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності», – заявив Петро Порошенко на початку свого візиту до штаб-квартири європейських інституцій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі президента України.

President of Ukraine Petro Poroshenko
President of Ukraine Petro Poroshenko

Під час спільної заяви для представників ЗМІ з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером Глава Української держави наголосив на особливій важливості такої єдності з боку ЄС в часи російської агресії проти України. Глава держави зазначив, що ситуація на Донбасі і в окупованому Криму буде у центрі обговорення під час зустрічі. «Я вважаю, що ми повинні дотримуватися розуміння того, що тривалість обмежувальних заходів щодо Росії прямо пов’язана з повною реалізацією Мінських домовленостей», – заявив Президент України.

«У найближчі години Європейський Союз ухвалить політичне рішення про продовження галузевих санкцій проти Росії, яке буде формалізовано, сподіваюся, до кінця тижня. Я вважаю, що це надзвичайно важливо, тому що це єдиний інструмент мотивування Росії на реалізацію Мінських домовленостей в повному обсязі», – заявив Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що з метою сприяння складній дискусії серед країн-членів ЄС привіз із собою ряд додаткових доказів безперервного недотримання Росією Мінських угод, а саме порушення територіальної цілісності, поставки військ, зброї і багато інших доказів.

Петро Порошенко також відзначив, що має деякі ідеї про шляхи підвищення участі ЄС у мирному врегулюванні і буде радий обговорити їх з керівництвом ЄС.

Президент Європейської Ради Дональд Туск у своїй заяві наголосив, що політика Європейського Союзу щодо невизнання нелегальної анексії Криму і Севастополя є важливою, і економічні санкції проти Росії напряму пов’язані з виконанням нею Мінських домовленостей. «Європа тримає свій курс. Україна повинна тримати курс реформ. І Росія повинна змінити свій курс», – заявив Дональд Туск.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *