ОСТАННІ НОВИНИ

Які райони Львівщини пасуть задніх у рейтингу соціально-економічного розвитку?

|

У Львівській ОДА підвели підсумки моніторингу соціально-економічного розвитку районів та міст обласного значення Львівщини. Станом на 1 грудня у цьому рейтингу впевнено лідирує Пустомитівський район. Високі результати роботи у минулому місяці продемонстрували також Стрийський та Кам’янка-Бузький райони, які посідають у рейтингу другу та третю сходинку відповідно. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

_1_1439458810_1440681669_613x446

А от найгірші показники зафіксовано у Турківському, Самбірському та Старосамбірському районах.

Щодо рейтингу міст обласного значення, то, за словами Валентини Москаленко, прогнозовано очолює його Львів, на другій та третій сходинці – Моршин й Трускавець відповідно. Аутсайдерами рейтингу є міста Дрогобич і Борислав.

“У щомісячну рейтингову оцінку районів та міст обласного значення внесено зміни. Насамперед змінилась методика підрахунку оцінки. Також збільшилась кількість показників, які ми враховуємо під час укладання рейтингу. Зокрема, додались такі показники як податковий борг, будівництво, прямі іноземні та капітальні інвестиції, прийняте в експлуатацію житло”, – зазначила заступник начальника управління економіки та стратегічного розвитку Львівської обласної державної адміністрації Валентина Москаленко.

Загалом райони оцінювали за 30 показниками. Окрім вищезгаданих даних, враховувалися також показники бюджету, в тому числі  основних податків, розвитку промисловості, реєстрації бізнесу.

До речі, усі показники рейтингу розбиті на тематичні групи: економічна ефективність та інвестиції, ринок праці, гаряча лінія 112, бюджетно-податкова політика.

Фото: ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *