ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізникам по-новому відшкодовуватимуть витрати за пільговиків

|

З початку 2016 року автотранспортним підприємствам Львівщини, котрі здійснюють приміські та міжміські пасажирські перевезення, можуть інакше відшкодовувати витрати за проїзд пільговиків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

пільги

Новий порядок розподілу, який розробили у Львівській облдержадміністрації, дозволить справедливо розрахувати розмір компенсацій для всіх перевізників. Про це розповіла заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

«Ми пропонуємо нову схему розрахунку за надані пільги у пасажирському транспорті. Кошти на компенсацію перевезення таких категорій пасажирів розподілятимуться пропорційно до кількості пільговиків у розрізі міст та районів області. Для прикладу, якщо в області право на пільговий проїзд має понад 713 тис осіб, а у місті Львові їх орієнтовно 200 тисяч (близько 35% від загальної кількості), то міські перевізники зможуть розраховувати на компенсацію у розмірі не більше 35% державної субвенції. При цьому ми враховуватимемо кількість автобусів та виконаних рейсів на кожному маршруті, а також протяжність маршрутів», – зазначила Ірина Гримак.

За її словами, у 2016 році Львівщина очікує близько 100 млн грн державної субвенції на компенсацію витрат за пільговий проїзд, що, із врахуванням інфляції, на 14% більше ніж цього року (87,8 млн).

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *