ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові покажуть евакуйовану з Донбасу колекцію стародавніх вишиванок

|

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» проводить виставку «Вишивка: захист, спротив, зброя». Експозиція стародавнього українського одягу слобожанської землі була евакуйована з Донбасу бійцем добровольчого батальйону «Айдар» Миколою Павлюченком. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

21

Евакуйована колекція старовинного українського одягу – це речовий доказ того, що Донеччина та Луганщина – це також Україна.

«Наші хлопці, чоловіки і сини, захищають на Сході українців і вмирають за українську землю», – адресує для Західної України Микола Павлюченко.

«Через відродження стародавньої вишивки з Донбасу відродимо українство на окупованих та звільнених землях», – додав він для жителів Сходу.

Львівян та гостей міста запрошують оглянути стародавні столітні сорочки, корсетки, юбки та спідниці. Адже ці речі – свідки нашого українства у слобідському краї, захист нашої інакшості від східного сусіда, спротив агресії та насаджуванню русифікації.

Відкриття виставки відбудеться 16 грудня о 14.00. Вхід вільний.

Місце проведення: Актова зала головного корпусу НУ «Львівська політехніка», вул. С. Бандери, 12.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *