ОСТАННІ НОВИНИ

Чемпіоном України з шахів став львів'янин

|

Учора, 14 грудня, у Львові одночасно завершилось два чемпіонати України з шахів – серед чоловіків та серед жінок. Відтак чемпіонами стали Анастасія Рахмангулова та Андрій Волокітін.Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Федерації шахів Львівщини.

10649ccd-e51e-48f4-9be2-47208660664a

Як зазначають організатори, інтрига чоловічого чемпіонату полягала в тому, що до фінішу з однаковою кількістю балів дійшли одразу три гравці. І тільки додаткові показники визначили найкращого. Відтак, трійку призерів замикає Єфименко Захар. На другому місці – Мартин Кравців. Лаври переможця – у Андрія Волокітіна. Що знаменно – і золотий, і срібний призери є зі Львова.

385e5326-67d5-486e-aa88-3fbf50e819a8

«Львів упевнено тримає шахове лідерство серед інших міст України. Ми вкотре довели, що є локомотивом шахового життя України», – наголосив на закритті чемпіонату секретар Львівської обласної шахової федерації, міжнародний гросмейстер Назар Фірман.

Так, зазначив він, жіночий чемпіонат був сповнений приємних сюрпризів – королевою стала спортсменка, якій аналітики не пророкували входження в фінал, не те, що корони.

bc7697d9-27ab-4f38-bb05-533f4c858a84

«Очевидно, спортсменка багато працювала, багато тренувалась. До Львова вона приїхала із своїм тренером. От і досягла найкращого результату. Що ж до срібної призерки Калініної, то з самого початку було зрозуміло, що вона займе призове місце. Юля Осьмак – це теж приємна несподіванка. Наша бронзова призерка – наймолодша учасниця цьогорічного чемпіонату серед жінок», – зазначив Назар Фірман.

Отож, трійка призерів серед жінок:

1 місце –  Рахмангулова Анастасія

2 місце – Калініна Ольга

3 місце – Юлія Осьмак

Трійка призерів серед чоловіків:

1 місце – Волокітін Андрій

2 місце – Кравців Мартин

3 місце  – Єфименко Захар

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *