ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию чоловік «прокрутив» аферу зі спадком і ледь не «нажив» квартиру

|

У Стрию місцевий мешканець ввів суд в оману, що дозволило йому претендувати на частину спадщини, хоч законних прав на це він не мав. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

спадок

Працівники управління захисту економіки у Львівській області встановили, що під час розгляду цивільної справи у Стрийському міськрайонному суді зловмисник надав неправдиві дані. Зокрема, він переконав служителів Феміди у тому, ніби протягом п’яти років проживав в одній квартирі із самотньою жінкою, доглядав її, надавав матеріальну допомогу та вів з нею спільне господарство.

У грудні минулого року вона померла, а вже у травні зловмисник отримав рішення суду, яке дозволило йому претендувати на спадщину як спадкоємцю четвертої черги. Діставши у власність квартиру покійниці, чоловік легалізував її і невдовзі юридично оформив дарування помешкання своєму синові.

Правоохоронці встановили, що зловмисник ніколи з господинею оселі, розташованої у багатоповерхівці, спільного господарства не вів і тільки іноді її провідував. Це підтвердили й сусіди покійниці. Сам «спадкоємець» з 2006 року постійно проживав у будинку в іншій частині міста.

З’ясувалася й інша обставина цієї квартирної афери. Один із чоловіків, що свідчив у суді на користь зловмисника стосовно спільного ведення господарства, має з ним родинні стосунки і доводиться йому шваґром. Тобто є особою зацікавленою.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). У випадку доведення вини зловмисник може отримати максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Фото: vkurse.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *