ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні розпочинається продаж ялинок у всій Україні

|

Від сьогодні, 14 грудня, у всій Україні масово відкриватимуть ялинкові базари.  Про це Львівському порталу повідомили в Держагенстві лісових ресурсів.

ялинки

Легальні ялинки та сосни матимуть спеціальну самоклейну етикетку зі штрих-кодом, що більш ніж вдвічі дешевша за пластмасові бирки. Вона кріпитиметься навколо стовбура, тож відірвану наклейку неможливо використати повторно.

Також дерева позначатимуть й спеціальними бирками, які залишилися у лісництвах з минулого року. Відповідно до етикетки або бирки, що кріпиться на новорічну ялинку, кожному деревцю у Єдиній державній системі ЕОД присвоюється індивідуальний номер та ведеться реєстр усіх заготовлених рослин. Новорічна ялиночка коштуватиме близько 70—150 грн.

Усіх громадян просять бути свідомими та пильними, не купувати ялинки, які можуть бути заготовлені з порушенням законодавства та із завданням шкоди молодим насадженням, лісовим культурам і природі загалом.

Про походження придбаної новорічної ялинки кожен охочий може дізнатися, ввівши номер із самоклейної етикетки або бирки на сайті підприємства оператора www.ukrforest.com. безкоштовно.

Про факти незаконного вирубування ялинок просять повідомляти на гарячу лінію Держлісагентства й обласних управлінь лісового та мисливського господарства.

Про місця, де у Львові законно продаватимуть ялинки, можна дізнатись тут.

Фото: vkurse.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *