Лікарі-американці прооперували дітей у Львові

|

У рамках спільного проекту співпраці Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації та американської лікарні Shriners Hospital for Children, який тривав з 7 до 13 грудня, у Львівській обласній дитячій клінічній  лікарні “ОХМАТДИТ” прооперували 39 дітей. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

охмадит

У перший день роботи проконсультувалося 150 дітей з наслідками опікової травми майже зі всіх областей України. А упродовж наступних 4 днів американсько-українські операційні бригади  вже успішно проводили операції.

У рамках  проекту злагоджено працювала об’єднана команда лікарів США (з клінік Бостона, Ванкувера і Сент-Луїса) і трьох львівських лікарень – КЗ ЛОР Львівська обласна дитяча клінічна лікарня “ОХМАТДИТ”,  Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр та Комунальна 8-а міська клінічна лікарня  Львова.

Також львівські медики отримали якісний майстер-клас від американських колег з дитячої анестезіології, пластичної хірургії, сестринського догляду, організації роботи хірургічної команди.

Завдяки online-трансляції, яку забезпечили компанія ДТЕК і БФ “Я не один”, процес оперативних втручань могли побачити усі охочі лікарі-хірурги.

Результати спільного з Гарвардською медичною школою дослідження щодо профілактики опікової травми презентували на конференції “Громадське здоров’я Львів 2015”.

Нагадаємо, що працювати над проектом спільно українська та американська сторони почали близько восьми місяців тому. З Америки доставили понад 2,5 тонни медичного забезпечення та прибули 6 лікарів та 2 медсестри із Гарварда, Мічигана та Shriners Hospital.

Фото: ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *