ОСТАННІ НОВИНИ

У травні у Львові відкриється перший в Україні Дитячий центр здоров’я

|

У травні 2016 року у Львові заплановано відкриття першого в Україні інноваційного Дитячого центру здоров’я Анни Мазуренко. Це буде дитяча клініка із центром розвитку дитини. Про це Львівському порталу повідомили керівники проекту.

54

За словами керівника проектів канадського Фонду Анни Мазуренко Антіна Кушніра, є наміри схожі центри відкрити в інших регіонах країни.

«Оскільки в Україні психологічна допомога дітям перебуває на початковому етапі розвитку, Дитячий центр здоров’я спільно з Інститутом психічного здоров’я та Школою громадського здоров’я Українського католицького університету розроблять освітні програми для фахівців, що працюють у цій сфері. В основу цих програм ляжуть кращі західні науково обґрунтовані підходи, які базуються на доказовій медицині», – зазначив він.

З його слів, цей проект отримав грантову підтримку канадського Фонду Анни Мазуренко.

«Нині триває реконструкція нашого приміщення, котра пристосує споруду до умов, де потреби дитини є у центрі уваги», – зауважив керівник проектів канадського Фонду Анни Мазуренко.

Водночас Антін Кушнір запевнив, що центр не є першим проектом Фонду в Україні. Впродовж останніх п’яти років було закуплено сучасне реанімаційне обладнання для відділень патології новонароджених для Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської та Рівненської областей. Крім цього, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр отримав необхідне лабораторне, нейрофізіологічне діагностичне обладнання. Також Фонд у 2016 році забезпечить навчання для львівських фахівців у клініках Філадельфії та Торонто.

Концепцію центру було представлено під час міжнародної «Конференції Громадського Здоров’я, Львів-2015».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *