ОСТАННІ НОВИНИ

Воїни АТО пікетують Львівську ОДА. Можливі провокації

|

Сьогодні, 8 грудня, учасники АТО зі Львівщини пікетують під стінами Львівської ОДА. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із місця події.

11

На прийом до голови ЛОДА Олега Синютки, голови ЛМР Андрія Садового та голови Держгеокадастру Андрія Кавецького планує прийти велика кількість учасників АТО зі Львова та області, громадські активісти, волонтери та не байдужі громадяни України.

За даними спільноти Львівського координаційного центру допомоги учасникам АТО у Facebook, учасники АТО хочуть поговорити про найбільш болючі проблеми.

«Бо станом на сьогодні відбувається цинічне ігнорування прав захисників України органами державної влади», – мовиться у повідомленні.

Учасники пікету ставлять владі такі вимоги: переобрання керівника новоствореного центру допомоги учасникам АТО згідно прозорого голосування; забезпечення нормальної роботи Центру, який мав запрацювати згідно указу Президента України №150 від 18.03.2015 року; створення моніторингових комітетів по питаннях АТО при ЛОДА, ЛМР та управлінні Держгеокадастру Львівської області.

12

Водночас пікетувальники запевняють, що їхній протест буде виключно мирним.

Як йдеться у повідомленні Львівського координаційного центру допомоги учасникам АТО,  цю акцію підтримують бійці 80 ОАМБ, 24 ОМБ, батальйон «Львів», 24 ОШБ «Айдар», 3 бат. тер.оборони, Мед.рота Північного ТУ, ветерани Афганістану, УНСО, ГО «Асоціація учасників АТО Львівщини»,ГО «Ветерани АТО та волонтери Галичини», ВГО “Всеукраїнська організація учасників АТО”, ГО «ВКРМ», ГО «Соціальний захист населення та учасників АТО», ГФ «Рабів до раю не пускають», ГФ «Самооборона Львівського Євромайдану», ІГО «Допомога армії України», ГО «Варта-1».

Водночас центр допомоги учасникам АТО при Львівській ОДА заявляє, що акція, анонсована екс-регіоналом Іваном Спринським на 08.12.2015 під Львівською ОДА носить провокативний характер, оскільки за час роботи Центру допомоги учасникам АТО при Львівській ОДА (далі – Центр) до нього не було звернень ані від вказаних в анонсі громадських організацій, ані від бійців вказаних підрозділів, які були би б проігноровані Центром чи особисто його керівником Богданом Дідичем.

«Центр був створений на виконання указу Президента України №150 від 18.03.2015 року розпорядженням Львівської ОДА №580 від 07.10.2015 на основі виборів, проведених зборами 46-ти волонтерських ГО та ініціатив, що засвідчено протоколом зборів, для того, щоби органами державної влади не ігнорувалися вимоги і права учасників АТО. Тому, в разі наявності таких фактів, організатори так званого протесту мали би в першу чергу звернутися до самого Центру, а не влаштовувати провокативні акції для привернення уваги до самих себе та для досягнення їхньої основної мети: зміни керівника Центру на повністю залежну від них людину. Нагадуємо, що такі спроби вже мали місце за активної участі екс-регіонала Івана Спринського», – йдеться у повідомленні.

Водночас у Центрі побоюються радикальних дій і просять правоохоронні органи діяти в рамках чинного законодавства, щоб запобігти можливим провокаціям та жертвам.

«Зважаючи на те, що остання робоча зустріч представників Центру з керівництвом ЛОДА та директорами Департаментів закінчилася викликом поліції у зв’язку з обмеженням свободи пересування учасників Центру з боку організаторів завтрашньої акції, а також тим, що з їхнього боку лунали погрози застосування насильства, в тому числі з використанням гранати, щодо керівника Центру Богдана Дідича, просимо правоохоронні органи діяти в рамках чинного законодавства, щоб запобігти можливим провокаціям та жертвам. Адже саме з використанням гранат було вчинено останні теракти у м. Львові», – повідомляють у Центрі Допомоги учасникам АТО у Львівській області.

Фото: Варта-1

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *