ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові військова прокуратура помилково «приписала» демобілізованому бійцю дезертирство

Родак Катерина

|

Львівська військова прокуратура інкримінує дезертирство демобілізованому бійцю АТО. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив волонтер та активіст Економічного бойкотного руху Олег Радик.

військова прокуратура

За словами активіста, атовця Сергія помилково оголосили у розшук за дезертирство.

«Чоловікові, що служив у 24 бригаді в Яворові інкримінують, що він не з’явився у військову частину через якусь плутанину в документах – йому вислали листа, але прислали не неіснуючу адресу. Звичайно, той лист не потрапив до нього в руки і так сталося, що прийшла назад відповідь, що його (Сергія – ред.) немає і наша Львівська військова прокуратура через суд оголосила його у розшук, приїхала і під «білі ручки» його забрали та привезли його сюди», – розповів О. Радик.

Через таку недбалість з документами демобілізований воїн наразі сидить у казармі, а його дружина «бігає» за адвокатами. Львівські активісти намагаються зарадити проблемі та навіть досягти невеликого компромісу з заступником військового прокурора.

радик«Його документи сьогодні ніхто не дивився, він просто сидів там ( у приміщенні прокуратури – ред.). Ми зустрілися з заступником військового прокурора, який нам дав слово  розібратися до завтра. Вони зараз подають запит у 24 бригаду і ми просимо пришвидшення цього», – додав він.

Також, за словами активіста, наразі боєць 24 бригади знаходиться у казармі, його годують та тримають у хороших умовах. На жаль, така плутанина з документами у військових частинах нерідко призводить до непорозумінь.

«Кажуть, що таке буває нерідко: чиєсь нехлюйство призводить до отаких інцидентів – подивіться, які це  витрати – конвоювання «дезертира», проживання, я вже не говорю про нерви родини і так далі», – наголосив О. Радик.

Фото: Соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *